Vrednost bitcoina će se udvostručiti u 2018 - evo tačno i kada, tvrdi analitičar

AKo je u pravu, mnogi će se poprilično obogatiti ako u pravom trenutku kupe bitcoin

  • 2

Vrednost bitcoina će se u narednih 6 meseci udvostručiti i dostići neverovatne finansijske vrhove na kojima je bio pre nego što je njegova vrednost naglo krenula da pada tokom nedavne "kriptokalipse".

Ovo je mišljenje jednog analitičara koji je uoči šablon u čuveno nepredvidivom ponašanju bitcoin tržišta.

Svako ko može precizno da predvidi promene vrednosti kriptovaluta može da postane veoma bogat kupujući virtualne novčiće kada je njihova cena niska i prodajući ih kada ona poraste.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, bitcoin, ethereum i druge digitalne valute su poznate po velikim fluktuacijama zbog čega je gotovo nemoguće precizno utvrditi kako će se kretati njihova vrednost.

Ipak, Tomas Li iz finansijske kuće Fundstrat Global Advisors, očekuje da će bitcoin ponovo dostići rekordnu vrednost u julu na osnovu analize 22 korekcije ove valute od 2010. godine.

Bitcoin je prošle godine zabeležio porast vrednosti od 1.300 odsto dostižući vrednost od skoro 20.000 dolara u decembru, a onda je ona pala za 70 odsto.

- Bitcoinu je potrebno 1.7 puta duže vremena da se oporavi od pada i to otkriva da će se za 85 dana vratiti na staru vrednost. To će se desiti u julu 2018. godine, tvrdi ovaj analitičar.

Foto: Tanjug/AP

Ova digitalna valuta imala je velikih problema sa svojom vrednošću zbog manjka bezbednosti i zakonskih regulativa, a stvari nisu popravili ni brojni hakerski napadi i krađe bitcoina.

Takođe, pojedini stručnjaci veruju da bi bitcoin u svakom trenutku mogao da postane bezvredan jer iza sebe nema izvor kom ljudi veruju, poput centralne banke.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fil

    17. februar 2018 | 15:25

    Hvala lepo, samo nek se obogate. Ali svi treba da znaju, dok neko ne izgubi, drugi ne moze da dobije.

  • mrav

    17. februar 2018 | 08:43

    Odlična reklama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA