≫ 

Google je malom promenom upravo otežao krađu slika

Google je upravo napravio malu i krajnje suptilnu promenu koja bi mogla skupo da vas košta

  • 1

Google je sa svoje pretrage fotografija uklonio "view image" dugme, zbog čega će ljudima biti teže da direktno sačuvaju slike sa autorskim pravima.

Google je upravo aktivirao opciju koja automatski blokira reklame na sajtovima - evo koje će sve biti zabranjene

Nekada direktan link ka verziji određene slike u visokoj rezoluciji, "view image" dugme je predstavljalo veliku brigu za fotografe, izdavače i sajtove sa fotografijama koje se plaćaju jer je dozvoljavala ljudima da dobiju slike visoke rezolucije bez potrebe da posete originalni sajt na kom se ona nalazi.

Ipak, i dalje će biti moguće posetiti izvor slike uz pomoć preostalog "visit" dugmeta, ali u Googleu se nadaju da će na ovaj način smanjiti šanse da ljudi kradu slike koje su zaštićene autorskim pravima - gledanje slike u originalnom kontekstu bi trebalo da bude crvena zastavica za sve koji žele da je "pozajme".

Ova mala, ali prilično važna promena dolazi u trenutku kada je Google uspostavio partnerstvo sa kompanijom Getty i dobio pravo da koristi njene fotografije unutar svojih proizvoda i servisa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Муки

    20. februar 2018 | 08:13

    Мање ће се користити, има још прегледача и претраживача.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA