U Srbiju stiže moćna mašina za kopanje bitcoina

Kompanija Clear Leisure uskoro će početi rudarenje bitcoina u Srbiji, a svi investiroi, po njeniim rečima, mogu da dobro zarade

  • 4

Kompanija Clear Leisure Plc objavila je da je njen udruženi poduhvat pod nazivom Miner One uspešno testirao mobilnu jedinicu za rudarenje bitcoina koja je potpuno operativna i spremna za slanje u svoj trajni dom u Srbiji.

Šta se dešava sa bitcoinom kada njegov vlasnik umre?

Prvi delići bitcoina već su uspešno izrudareni kada je kompjuterska snaga koju poseduje Miner One udružena sa drugim opremama za rudarenje kripto valuta kompanija sa kojima je udružila snage.

Na ovaj način je osiguran dnevni priliv delića bitcoina umesto da se čeka "iskopavanje" celog bitcoina.

Foto: pixabay.com

Rezultati ostvareni do sada nagoveštavaju da će ovaj udruženi poduhvat stvarati više bitcoina i po znatno nižoj ceni nego što je to originalno zamišljeno.

Kompanija je sada naručila nekoliko Baikal Unit X10 jedinica, trenutno najefikasnijih i najprofitabilnijih mašina za rudarenje kripto valuta, kao i određeni broj Antminer S9 i L3+ mapina za rudarenje visokih performansi.

Korišćenje ovih jedinica dozvoljava rudarenje različitih vrsta kripto valuta, koje je s vremena na vreme lakše ekstraktovati i prebaciti u bitcoine - a samim tim i veću efikasnost mobilne jedinice.

Foto: Tanjug/AP

Kompanija trenutno pregovara sa energetskim provajderom u Srbiji koji će obezbediti potrebnu struju po nižoj ceni od one u ostatku sveta kako bi mašine za rudarenje radile.

Za sada je ostalo samo da stigne naručena oprema koja će biti instalirana u mobilnu opremu za rudarenje - i onda će sve biti poslato u Srbiju. Predviđeni rok za ovo iznosi 10 dana.

Prednost ovakvog sistema leži u činjenici da investitori u projekat daju novac za opremu koju Clear Leisure Plc održava i pronalazi lokaciju za nju gde je struja najpovoljnije cene.

Na ovaj način, svi zarađuju, a na kraju - kada rudarenje bitcoina postane neisplativo - oprema ostaje u rukama Clear Leisure Plc.

Kompanija je trenutno otvorila "konkurs" za prikupljanje sredstava od investitora koji, po rečima kompanije, mogu da očekuju petosrtuki povraćaj investicije u periodu od 3 godine - pod uslovom da cena bitcoina ostane fiksna.

Ipak, male su šanse za ovaj "savršeni scenario" jer će vrednost bitcoina nastaviti da varira, a težina algoritama koji se rešavaju prilikom njegovog rudarenja će vremenom postajati sve komplikovanija (menja se na svake dve nedelje).

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    10. mart 2018 | 00:14

    To je proslost i navlakusa obicna

  • IQ

    10. mart 2018 | 00:01

    Evo dafina novog doba stize, malko dali pa sada da naplate, navalte rudari :-)

  • Otac oca Makarija

    10. mart 2018 | 17:37

    Sad će krenu restrikcije struje i Đerdap će presuši

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA