OTKRIVAMO: Šta se sve na netu desi u jednom minutu! (INFOGRAFIKA)

Internet korisnici prenesu skoro 640 hiljada gigabajta globalnih IP podataka, pregledaju više od 20.000 fotografija na Flikru, posete oko šest miliona stranica na Fejsbuku, pošalju 100.000 tvitova i postave 30 sati novog video-materijala na Jutjub - sve to u jednom minutu

  • 0

Za samo jedan minut na Internetu korisnici pregledaju više od 20.000 fotografija na Flikru, posete oko šest miliona stranica na Fejsbuku, pošalju 100.000 tvitova, postave 30 sati novog video-materijala na Jutjubu i preuzmu 47.000 aplikacija, pokazalo je istraživanje kompanije "Intel".

Prema najnovijim podacima "Intela", u samo jednom minutu prenese se skoro 640.000 GB globalnih IP podataka.

Broj umreženih uređaja danas jednak je broju svetske populacije, a prema očekivanjima, njihov broj će do 2015. biti dupliran.

U tom trenutku će biti potrebno pet godina da bi se pregledali svi video sadržaji koji prolaze preko IP mreže svake sekunde.

Osim toga, svakog minuta biće kreirano 45 zlonamernih veb sajtova, 15 milijardi uređaja će biti povezano, a Internet saobraćaj će moći da se smesti na 230.000 DVD diskova.

Takođe, saobraćaj mobilnih uređaja će biti povećan 11 puta, a saobraćaj opšteg Interneta tri puta, prognozirali su stručnjaci "Intela".

Internet saobraćaj je dramatično porastao u poslednjih nekoliko godina, a razvoj i popularnost socijalnih mreža je bitan razlog za to.

Povezivanje sa Internetom se danas proširilo i ljudi mogu koristiti veliki broj uređaja da se povežu na Internet: od smartfona, preko tableta, netbuk i noutbuk, do ultrabuk računara, pa čak i automobila.

Direktor poslovnog razvoja kompanije "Intel" Andreja Jauković je primetio da će u narednim godinama, internet saobraćaj nastaviti da raste kako bude rastao broj uređaja priključenih na Internet.

- "Intel" pomno prati ove trendove i kontinuirano radi na razvoju tehnologija za efikasne data centre koji mogu da prate ovu evoluciju - istakao je Jauković.

Kako bi kreirali savršeno okruženje za razvoj budućih proizvoda koje će pratiti neverovatan rast protoka podataka, "Intel" je najavio komunikacionu platformu sledeće generacije, pod kodnim imenom ''Kristalna šuma'' (Crystal Forest), koja će pojačati performanse i povećati mrežnu bezbednost.

Procesor Intel Kseon E5 će postati srce fleksibilnog i efikasnog dejta centra koji će pomoći da ostane pod kontrolom, uprkos poplavi podataka, i postaće osnova klaud strukture, koja kontroliše više od 15 milijardi uređaja povezanih na mreži.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA