≫ 

Facebook je ponovo u ogromnom skandalu, a Mark Zakerberg je odlučio da svima objasni zašto on i dalje treba da ostane šef

Mark Zakerberg i dalje misli da je najbolja osoba koja može da vodi Facebook.

  • 0

Nakon kontroverznog izveštaja koji je objavio New York Times u vezi sa način na koji vođstvo društvene mreže pokušava da izađe na kraj sa skandallima, tačnije, daje sve od sebe da umanji važnost određenih problema i blati sve koji kritikuju rad Facebooka.

Odmah nakon objavljivanja izveštaja, kompanija je krenula u kontrolu štete i održala konferencijski poziv sa novinarima koji je trajao 80 minuta. Mark Zakerberg je tokom razgovora ponovo pokušavao da odbrani reputaciju kompanije.

On je već u nekoliko navrata ignorisao pozive borda direktora i investitora da npusti poziciju izvršnog direktora, a sada je otkrio i zašto misli da je i dalje najbolja osoba za ovaj posao.

Foto: Profimedia

- Mislim da radimo sve prave stvari da popravimo sve probleme. Nažalost, kada pravite nešto ove veličine, vrlo često će se desiti da je za određena rešenja potrebno vremena. I mislim da ni ja, ni bilo ko drugi ne može samo da dođe i pucne prstima i sve reši za pola godine. Ovo nije prvi put da moramo da izlazimo na kraj sa velikim problemima za kompaniju, izjavio je.

Drugim rečima, potrebno je vreme kako bi se rešili problemi koje Facebook ima, a on je bio čovek koji je kompaniju vodio kroz burna vremena, uključujući i prelazak sa desktopa na mobilne uređaje.

- Ovo je sve bolno. Ja prvi ne želim, i ne volim, da budem u poziciji da ne možemo svakodnevno da isporučujemo kvalitet koji želimo. Ali, morate da znate da ste na putu i da radite dobre stvari i da je potrebno vreme da timovi isporuče sve ono što je potrebno i postignu standard koji ljudi žele, dodao je Zakerberg.

Ipak, mnogi se pitaju da li postoji tačka u kojoj je Marku Zakerbergu dato dovoljno novih prilika?

Foto: Tanjgu/AP

U pitanju nisu jedna ili dve greške. New York Times je istragom došao do podataka da Facebook pokušava da diskredituje kritičare, ali i da je pokušavao da umanji probleme koji se tišu mešanja Rusije u predsedničke izbore u SAD putem ove društvene mreže.

A sve ovo došlo je nakon Cambridge Analytica skandala kada je procurelo na desetine miliona korisničkih naloga.

Ako Mark Zakerberg neće da napusti svoju poziciju, postoji jako malo toga što može da se uradi jer zbog neobične strukture deonica on drži glasačku većinu - zbog čega se deoničari gotovo nemoćni da urade bilo šta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA