≫ 

Svi koji koriste ovaj mejl servis su možda hakovani, i neko im je čitao sve poruke

Svi nalozi bili su kompromitovani 3 meseca, a možda i duže

  • 1

Svi koji i dalje koriste Outlook.com mejl servis trebalo bi da se spreme za neke loše vesti.

Pojavile su se informacije da je servis bio kompromitovan i da su pojedini nalozi bili hakovani, a napadači su u pojedinim situacijama čak bili u mogućnosti i da čitaju primljene i poslate mejlove - uprkos poricanju Microsofta da to nije bio slučaj.

Detalji o ovom velikom propustu otkrili su i da su kompromitovani i svi Hotmail i MSN.com nalozi.

Hakeri su navodno uspeli da dođu do podataka za logovanje nekog iz tehničke podrške uz pomoć kojih su pristupali nalozima korisnika.

Foto: Pixabay.com

Micrososft je ubrzo potom izjavio da je to utivalo na mali broj naloga i da je maliciozna aktivnost započeta u januaru 2019. godine i trajala sve do kraja marta.

Kompanija je takođe objavila da su hakeri mogli da vide samo mejl adresu korisnika, foldere i naslove mejlova, kao i adrese na koje je neko sve slao mejlove, ali da nisu mogli da čitaju sadržaj istih ili otvaraju atačmente.

Međutim, vrlo brzo su se pojavili i podaci koji ukazuju na to da je situacij amnogo gora nego što Microsoft želi da mislimo.

Sajt Motherboard došao je do izvora koji tvrdi da je pogođen veliki broj naloga i da su u pojedinim slučajevima hakeri čak čitali sadržaj mejlova, što je na kraju potvrdio i sam Microsoft.

Još nije poznato koliko tačno naloga je hakovano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lilika

    16. april 2019 | 02:52

    Ovo je apsolutno tacno ,i moja e-mail adresa je hakovana ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA