≫ 

Nastavlja se uspešno partnerstvo: Comtrade i Microsoft šire cloud inovaciju u regionu

Oblaci osvajaju region, ali predviđanja su vedra: Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija i Crna Gora su nova tržišta na kojima će kompanija Comtrade System Integration (Comtrade SI) ponuditi kompletan portfolio Microsoft cloud rešenja

  • 0

Potpisivanjem partnerskih LSP ugovora za Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, Comtrade System Integration otvara novo poglavlje u dugogodišnjoj saradnji sa Microsoft-om i nastavlja sa ekspanzijom Microsoft cloud rešenja u regionu.

Šta to znači za Comtrade System Integration, ali i za lokalne kompanije na putu ka cloud transformaciji, objasnila nam je Emilija Ristić, izvršni direktor za strategiju i poslovni razvoj u kompaniji Comtrade.

„Zahvaljujući ovom partnerstvu, učinili smo strateški korak u podsticanju razvoja konkurentnijeg privrednog ambijenta u regionu. Naš tim je spreman da pruži kompletnu podršku kompanijama koje tek prenose svoje poslovanje u cloud i žele da iskoriste sve prednosti inovativnih tehnologija. Ponosni smo što nam je Microsoft iznova ukazao poverenje i šansu da svoju cloud ekspertizu podelimo sa klijentima na novim tržištima i tako proširimo svet njihovih poslovnih mogućnosti.“

Comtrade System Integration već ima LSP status u Srbiji i Sloveniji. Ovaj prestižni status rezervisan je za partnere sa velikim brojem kompetencija i sertifikovanih Microsoft stručnjaka. Ova kompanija se za LSP status kvalifikovala i na osnovu izvanrednih rezultata u implementaciji cloud servisa i razvoju inovativnih rešenja zasnovanih na Microsoft tehnologijama

Uz Microsoft oblake, region izlazi iz senke

Foto: Pixabay.com

Kompanija Comtrade System Integration je za klijente u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji pripremila kompletan portfolio Microsoft cloud servisa i konsultantskih usluga. Kako bi obezbedila maksimalnu podršku u primeni cloud tehnologija i promovisala najnovije IT trendove, ova kompanija je osnovala i regionalno sedište – Microsoft Competence Centar.

Comtrade Microsoft Competence Center na jednom mestu okuplja čak 150 Microsoft inženjera sa preko 350 sertifikata i predstavlja ekspertsku platformu za saradnju sa lokalnom poslovnom zajednicom.

„Za kompanije u regionu važno je da idu ukorak sa inovacijama kao što su veštačka inteligencija, mašinsko učenje, big data i prediktivna analitika, kako bi ostale konkurentne i unapredile usluge koje pružaju svojim klijentima, ne samo na lokalnom, već i na globalnom nivou. Microsoft tehnologije im u tome pomažu, a uz primenu dobre prakse, edukaciju i strateški pristup, Comtrade System Integration svojim klijentima pomaže da iz ovih tehnologija izvuku maksimum vrednosti.“, poručila je Emilija Ristić.

Svetska ekspertiza za srpske kompanije

Banke, osiguravajuće kuće, telekomunikacioni operateri, zdravstvene ustanove i brojni drugi klijenti koriste Comtrade SI rešenja kako bi poslovali efikasnije, produktivnije i konkurentnije. Istovremeno, ova kompanija pomaže javnim ustanovama da uvedu nove tehnologije i obezbede građanima brže i kvalitetnije usluge.

Šta je recept za ovakav uspeh? Prema rečima predstavnika kompanije, za uspešno poslovanje su prvenstveno zaslužni vredni, talentovani i visokobrazovani stručnjaci iz raznih sfera informacionih tehnologija. Stalna edukacija zaposlenih je takođe nešto po čemu je Comtrade u Srbiji već uveliko poznat.

„Naša industrija zahteva kontinuirano ulaganje u usavršavanje zaposlenih. Kroz partnerstvo sa globalnim kompanijama kao što je Microsoft, naši inženjeri imaju pristup najnovijim cloud tehnologijama i alatima, kao i priliku da stiču nove kompetencije i dele znanja sa vodećim svetskim stručnjacima.“, izjavila je Emilija i dodala:

„Za nas, cloud transformacija je mnogo više od tehnologije. Comtrade SI je pre svega strateški partner – kompanija koja posluje na raskrsnici IT industrije i širokog spektra poslovanja koje ona može da unapredi. Zajedno sa Microsoft-om, izgradili smo snažnu kulturu inovacije koja počiva na razvoju novih tehnologija, sagledavanju poslovnih problema i dugoročnoj strategiji za njihovo rešavanje.”

Cloud rešenja za sve segmente poslovanja

Foto: Pixabay.com

Uz kompletnu ponudu Microsoft cloud servisa, Comtrade System Integration svim zainteresovanim kompanijama u regionu nudi i sopstvene servise i rešenja zasnovana na Microsoft tehnologijama.

Među ovim servisima za specifične poslovne izazove i scenarija nalaze se Tesla Inspire platforma za edukaciju, Dynamics Sure Start CRM paketi, Office 365 workplace, OMS4RMS rešenje za nadgledanje Microsoft AIP servisa, HIS informacioni sistemi za zdravstvo, platforma za elektronske sednice E-session i mnogi drugi.

Klijenti takođe mogu da dobiju stručne savete, procenu stanja i spremnosti za prelazak na cloud, kao i podršku pri implementaciji, prilagođavanju i upravljanju Microsoft cloud rešenjima.

Comtrade i Microsoft

Kompanija Comtrade neguje partnerstvo sa Microsoft-om više od 15 godina i zapošljava preko 60 Microsoft sertifikovanih stručnjaka. Uspešni projekti na globalnom nivou, brojna priznanja kao što je Microsoft Partner godine (2015, 2017) i posvećenost zajedničkim ciljevima su okosnica strateškog partnerstva koje sada čeka novo poglavlje – digitalna inovacija širom regije Adriatika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA