Google otkrio zbog čega njegovi servisi nisu radili u nedelju

Mala greška pretvorila se u ogroman problem

  • 0

Google je objavio detalje u vezi sa velikim problemima koje je nedavno imao i koji su ozbiljno uticali na velike tehnološke kompanije koje koriste Google Cloud, kao i njegove druge servise koji uključuju YouTube, Gmail, Google Search, Google Drive i Google Docs.

Bendžamin Trejnor, potpredsednik Google zadužen za inženjering, objasnio je da je problem u nedelju izazvala promena konfiguracija malog broja servera u jednom regionu koja je primenjena na veliki broj servera u okolnim regionima.

Ta greška je dovela do toga da drugi regioni prestanu da koriste više od polovine dostupnih mrežnih kapaciteta.

Superkompjuter, server, kompjuterski serveri, kompjuter Foto: pixabay.com

Ovo je bio ozbiljan udar za platforme kojima je internet potreban, kao što je YouTube, ali nisu bile pošteđene ni one skromnije kao što je Google pretraga.

Sudeći po Trejnoru, probleme je imao i jedan procenat Gmail korisnika - što je u procentima mali broj, ali u pitanju su milioni korisnika.

Regioni koji su funkcionisali sa smanjenim kapacitetima vrlo brzo su postali zagušeni dok su pokušavali da proguraju dolazeći saobraćaj kroz kapacitet koji im je preostao.

Iako su Googleovi inženjeri uočili problem za svega nekoliko sekundi, bilo je potrebno znatno više vremena da se problem ispravi jer zbog zagušenja inženjeri nisu mogli da povrate pravilna podešavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA