≫ 

Google sprema veliku promenu u svojoj pretrazi koja bi mogla da poveća posetu malim sajtovima

Biće zanimljivo videti nova pravila u akciji

  • 1

Google je najavio promenu u svojoj pretrazi koja je dizajnirana tako da spreči da se isti sajtovi pojavljuju u top rezultatima pretrage.

Sa ovim "malim" promenama Google se nada da će sprečiti da na određene upite korisnici dobijaju više rezultata sa istog izvora jer kompanija želi veću raznovrsnost u svojim rezultatima pretrage.

Zbog svega ovoga, korisnici više neće moći da vide vide više od dva rezultata sa istog sajta u top rezultatima.

Google pretraga

Foto: pixabay.com

Kada se isti sajt pojavi nekoliko puta u rezultatima pretrage, korisnicima je vrlo teško da procene koji rezultat je relevantniji ili bolji.

Zbog toga Google želi da promeni ovo, i pritom donese malo više posete manjim sajtovima koji su ređe posećeni.

Ipak, ovo pravilo imaće i svoje izuzetke kada Google odredi da je "posebno relevantno da vrati više rezultata sa određenog sajta" - kao kada tražimo određeni proizvod ili proizvođača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm

    9. jun 2019 | 09:19

    Pa po toj logici najvise ce ubiti vas, medije... necete se nigde pojavljivati, a mali blogovi bi mogli u ovom slučaju mogli da vas skroz ugase (mislim na sve medije). Verovatno ce to zavisiti od dnevne/mesecne/godisnje premije, pa cete morati mnogo vise da placate da bi bili u vrhu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA