Apple od danas ima nove rodno neutralne emodžije, i to nije sve

Novi dizajni su deo više od 350 emodžija odobrenih ranije ove godine

  • 0
Novi Iphone emoji Foto: macrumors.com

Apple je izbacio nove emodžije, rodno neutralne, kao i one koji prikazuju ljude sa invaliditetom kao deo najnovijeg iOS softvera. Prema jednoj studiji, 38 odsto ljudi nikada ne koristi emodžije, dok 29 odsto samo povremeno. Samo 28 posto onih koji nisu u vezi ih redovno koristi. Tri odsto koristi najmanje jedan u svakoj poruci, a 2,5 odsto ubaci u poruku više od jednog emodžija. 

Korisnici će sada moći da izaberu nacionalnost svakog karaktera kroz emodžije "držanja za ruke", dok je kap krvi dizajnirana da predstavlja menstruaciju uvedena posle kampanje i borbe protiv stigmatizovanja menstruacije.

Novi Iphone emoji Foto: macrumors.com

Novi dizajni su deo više od 350 emodžija odobrenih ranije ove godine koji su sada dostupni korisnicima Apple-a.

Novi Iphone emoji Foto: macrumors.com

Među njima sada, osim muške i ženske verzije, ima i rodno neutralnih emodžija. A među najnovijim ikonicama ima i onih koje prikazuju slušne aparate, invalidska kolica, prostetičke udove i pse vodiče.

Novi Iphone emoji Foto: macrumors.com

IPhone i iPad korisnici mogu da dođu do novih ikonica kada otvore aplikaciju Settings, izaberu General i potom Software update pre nego što potvrde instalaciju iOS 13.2.

(Telegraf.rs / Izvor: Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA