• 0

Nema "njet" za YouTube

"Oni koji zarađuju na YouTubeu i dalje će moći da to čine, mada to ne zavisi od vas, već od politike YouTube-a"

  • 0

Ne postoje planovi da se zabrani YouTube u Rusiji, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev u godišnjem intervjuu za 20 ruskih televizijskih kuća.

"Niko ne planira da zabrani bilo šta, i YouTube će nastaviti da radi kao i dosada. Oni koji zarađuju na YouTubeu i dalje će moći da to čine, mada to ne zavisi od vas, već od politike YouTube-a", rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanje blogerke Anastasije Mejeve.

Kako je dodao, YouTube ima striktna pravila o autorskim pravima, kao i ona o poslovnim ugovorima i drugim aspektima komercijalizacije interneta.

Komentarišući zabrane na internetu, ruski premijer je objasnio da one nisu efikasne, da ih je lako zaobići, a da takozvani Zakon o suverenom internetu nije usmeren na zabrane.

Youtube, logo, Jutjub

Foto: Flickr/Rego Korosi

"Taj zakon ima potpuno drugi cilj - da nas ne isključe sa interneta ako bi to nekome palo na um. Kada su kod nas počele nesuglasice sa Amerikancima, ozbiljno se razmatralo pitanje da nas isključe iz sistema verifikacije plaćanja. To je ono što se naziva nizak udarac, u stvari, objavljivanje rata. Ipak, govorilo se o tome", ocenio je Medvedev.

"Zašto onda ne bi zavrnuli slavinu koja je povezana sa internetom? Nismo sigurni da nas u određenom trenutku neće isključiti sa nečega", ocenio je Medvedev, istakavši da se niz funkcija povezanih sa internetom izvršava u SAD.

On je zaključio da će Zakon o suverenom internetu omogućiti da se zaštiti internet u Rusiji.

Rusija je usvojila Zakon o suverenom internetu, takozvanom RuNetu, koji je stupio na snagu 1. Novembra, sa ciljem da se zaštiti održivi rad interneta u slučaju pojavljivanja pretnji za njegovo funkcionisanje iz inostranstva.

(Telegraf.rs/Sputnik)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima