≫ 

Evo kako da saznate najnovije pouzdane informacije o koronavirusu

Ako na Google-u pretražujete informacije u vezi sa koronavirusom, na vrhu stranice videćete linkove izvora koji nude pregled trenutnog stanja

  • 0
google search Foto: Shutterstock

Kako se koronavirus pojavljuje u sve više zemalja širom sveta, Google je na vrh rezultata pretraživanja dodao zvanične savete i druge relevantne informacije za ljude koji žele da saznaju više o epidemiji.

Google je taj potez najavio u četvrtak, 30. januara, nakon što je Svetska zdravstvena organizacija zvanično proglasila epidemiju koronavirusa kao vanredno stanje za javno zdravlje na svetskom nivou.

"SOS Alerts" je sistem koji prikuplja važne i pouzdane informacije u Google pretraživaču, a kompanija ga je pokrenula 2017. godine da bi pomogla u rešavanju prirodnih katastrofa i kriza izazvane ljudskim faktorom.

To znači da sada, ako na Google-u pretražujete informacije u vezi sa koronavirusom, na vrhu stranice videćete linkove izvora koji nude pregled trenutnog stanja. Zatim slede najnoviji tvitovi Svetske zdravstvene organizacije, nakon kojih su savetodavne informacije i materijale sa pitanjima i odgovorima, navodi Digital Trends.

Ispod ćete pronaći i padajući meni sa korisnim savetima o bezbednosti, sa linkom na dodatni materijal od Svetske zdravstvene organizacije koji sadrži uputstva kako može da se smanji izloženost i prenošenje niza bolesti, uključujući i koronavirus.

Zbog puno dezinfromacija koje kruže društvenim mrežama i drugim internet kanalima, Google-ov pokušaj da istakne izvore sa pouzdanim informacijama treba da pomogne zabrinutim ljudima da ostanu tačno informisani u vezi razvoja situacije sa korona virusa.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf.rs/T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA