Ovo je situacija koju hakeri kao da su jedva čekali da se desi!

Sajber kriminalci predstavljaju poruke koje služe za krađu lozinki i zaražene softvere kao upozorenja ili aplikacije u vezi sa korona virusom

  • 0
Haker, hakovanje, kompjuter, čovek s kapuljačom, sajber kriminal Foto ilustracija: Shutterstock

Uz sve veći broj ljudi koji su svoje računare, a uz njih i podatke kompanija, prebacili u svoje domove, kako bi radili ili studirali kod kuće, povećava se pretnja od hakera, koji pokušavaju da iskoriste trenutnu situaciju i infiltriraju se u korporacije, upozoravaju stručnjaci za sajber bezbednost.

Zvaničnici u SAD, Britaniji i drugim zemljama izdali su upozorenja na opasnost od rada na daljinu, dok su tehnološke kompanije registrovale porast broja zahteva za pružanje pomoći u obezbeđivanju rada osobama koje rade izvan svojih kancelarija.

Kako navodi Rojters, kriminalci predstavljaju poruke koje služe za krađu lozinki i zaražene softvere kao upozorenja ili aplikacije u vezi sa korona virusom.

Pojedini istaživači otkrili su da se hakeri predstavljaju kao zvaničnici američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti u pokušaju da upadnu u imejlove ili prevare korisnike bitkoina, dok su drugi primetili da hakeri koriste aplikacije koje imaju virus kako bi upali u Android telefone.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA