• 0

Najpopularnije društvene mreže slede YouTube i Netflix: "Lošiji" video za opstanak interneta

Korisnici su pozvani da prilagode svoje opcije smanjenju potrošnje informacija tako što će koristiti bežični internet i manju rezoluciju sadržaja

  • 0

Kompanija Facebook objavila je da je u cilju izbegavanja zagušenja interneta u Evropi, privremeno smanjila brzine protoka video sadržaja na svojim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Do ove mere je došlo nakon velikog skoka u korišćenju interneta usled uvođenja vanrednih mera širom Evrope koje zahtevaju rad od kuće i društvenu izolaciju.

Prethodno su kompanije Netflix i Google najavile da će prilagoditi sistem emitovanja svog video sadržaja novonastaloj situaciji.

- U situaciji kada se milioni Evropljana navikavaju na mere društvene izolacije tako što preko interneta rade, uče i zabavljaju se, zahvaljujemo Google i Netflix-u na koracima preduzetim za očuvanje nesmetanog funkcioniranja Interneta tokom kriza COVID19", izjavio je komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton.

Evropska komisija je prethodno pozvala provajdere, operatere i korisnike internet usluga da u ovim vanrednim okolnostima spreče zagušenje mreže i obezbede otvoren Intrenet. Platformama za prikazivanje je preporučeno da ponude standardne umesto HD sadržaja.

Korisnici su pozvani da prilagode svoje opcije smanjenju potrošnje informacija tako što će koristiti bežični internet i manju rezoluciju sadržaja.

U Evropskoj komisiji kažu i pored povećanog pristupa Internetu trenutno nema zagušenja na mrežama u Evropi, ali pozivaju na oprez i nadgledanje situacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima