≫ 

Srbija dobila internet Test samoprocene na COVID-19

Cilj novog sistema testiranja je da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja

  • 1
e-Zdravlje Printscreen: e-zdravlje.gov.rs

U Srbiji je počeo da radi Test samoprocene na COVID-19. Sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić na svom Twitter nalogu.

Ona je navela je da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja. Brnabić je napisala da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID-19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja (24 sata).

Na sajtu e-Zdravlje Minsitarstva zdravlja Srbije postavljeno je obaveštenje u kome se navodi:

"Portal e-Zdravlje omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja u vezi sa ovim virusom. Da bi se pristupio funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće obaviti na tri načina:

- Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja koji omogućava pristup ograničenim funkcijama portala e-Zdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.

- Drugi je registracija naloga i prijava preko portala e-Zdravlje - odabirom opcije "Otvori nalog" kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, koja omogućava pristup svim funkcijama portala

- Treći je prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Video: Ovako izgleda testiranje na koronu u laboratoriji u Batajnici

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA