U luci Koper u Sloveniji postavlja se 5G mreža

U slovenačkoj luci Koper, jednoj od najvećih u Evropi, pametna 5G infrastruktura će, pored komunikacijskih usluga, omogućiti i brojne virtualne namenske mreže za pojedinačne segmente, kao što su logistika, transport, zdravlje, energija, fabrike

  • 3
5G mreža Foto: Shutterstock

U luci Koper (Kopar) u Sloveniji biće postavljena testna 5G mreža, u sklopu evropskog projekta Horizont 2020, najavio je Telekom Slovenije.

Mreža pete generacija mobilne telefonije biće prvenstveno namenjena razvoju i testiranju u području transportne logistike, a osim u Kopru, postavlja se i u pristaništima u Hamburgu (Nemačka) i Pireju (Grčka).

U slovenačkoj luci Koper, jednoj od najvećih u Evropi, pametna 5G infrastruktura će, pored komunikacijskih usluga, omogućiti i brojne virtualne namenske mreže za pojedinačne segmente, kao što su logistika, transport, zdravlje, energija, fabrike.

Savremena 5G mreža biće korišćena i za testiranje korisničkih iskustava u pogledu zaštite okoliša. Sistem omogućava veću pokrivenost područja i brži prenos veće količine podataka, kao na primer video i foto-materijala. U tom smislu omogućiće bolji nadzor i brže izvođenje pretovara, manje korišćenje energije i energetsku efikasnost, najavljeno je je iz Telekoma, piše portal 24ur.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA