≫ 

Kopirao Trampove tvitove, pa mu Tviter suspendovao nalog zbog "glorifikovanja nasilja"

"Ovaj nalog će tvitovati sve što napiše predsednik. Hajde da vidimo da li će biti suspendovan zbog kršenja pravila"

  • 0
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock

Jedan korisnik Tvitera je 68 sati na svom profilu objavljivao direktne kopije tvitova predsednika SAD Donalda Trampa. Nakon tri dana, ta društvena mreža mu je suspendovala nalog zbog kršenja uslova korišćenja.

Prva stvar koja je napisana na profilu @SuspendThePres bila je "Ovaj nalog će tvitovati sve što napiše predsednik. Hajde da vidimo da li će biti suspendovan zbog kršenja pravila".

Od 29. maja je počeo da kopira i objavljuje Trampove tvitove, inspirisan predsednikovom najavom izvršne uredbe koja bi ograničila zaštitu društvenih mreža, prenosi Al Džazira Balkans.

Tvit koji je izazvao suspenziju bila je identična kopija Trampove objave u kojoj kaže da "kad počne pljačka, počinje pucnjava", koju je predsednik objavio 28. maja i kojom je zapretio nasiljem protiv demonstranata koji su izašli na ulice zbog policijskog nasilja. Ovo je ujedno bila i prva objava u eksperimentu.

Trampov izvorni tvit nije uklonjen, ali jeste skriven upozorenjem, a on je i dalje aktivan na ovoj društvenoj mreži. S druge strane, eksperimentalni nalog korisnika SuspendThePres suspendovan je zbog iste objave, pa je korisniku onemogućeno dalje korišćenje naloga u svrhu objave tvitova, retvitovanja, praćenja drugih naloga ili lajkova.

- Twitter očigledno smatra da sporna objava stvarno glorifikuje nasilje. Njihove reči, ne moje - rekao je vlasnik ovog eksperimentalnog naloga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA