≫ 

Twitter "proziva" korisnike: 5G nema veze sa koronom, pročitajte pre nego što retvitujete

Iz Twittera ističu da neće uklanjati svaki tvit u kome se pominju koronavirus, 5G mreže ili i jedno i drugo, već samo one koji pozivaju na nasilje i koriste govor mržnje

  • 0
Twitter Foto: Pixabay.com

Twitter je odlučan da istraje u svojoj nameri da spreči širenja lažnih vesti koje dovode u vezu 5G mreže i pandemiju korona virusa. Na sve tvitove koje oceni kao sporne, odnosno za koje posumnja da sadrže lažne informacije ili teorije zavere, Twitter dodaje posebnu oznaku.

Ona korisnike preusmerava na posebnu Twitter stranicu koja sadrži likove ka vestima, kao i ka državnim organizacijama i agencijama koje nude proverene informacije i kod kojih se istinitost određenih informacija može proveriti, piše Business Insider.

Iz Twittera ističu da neće uklanjati svaki tvit u kome se pominju koronavirus, 5G mreže ili i jedno i drugo. Uklanjaće se samo oni koji pozivaju na nasilje i koriste govor mržnje.

Istovremeno, Twitter je počeo da testira novu opciju koja će korisnike terati da prvo pročitaju tekst koji su namerili da retvituju. To je direktna posledice tvitova predsednika SAD Donalda Trampa, koji je u nekoliko navrata glorifikovao nasilje tokom aktuelnih protesta u Americi.

- Deljenje različitih članaka može da podstakne raspravu, pa bi zbog toga možda trebalo da ih pročitate pre nego što ih tvitujete - navela je kompanija na svom zvaničnom nalogu, prenosi Futurism.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA