≫ 

"Šire poruke u korist kineske vlade": Twitter obrisao stotine hiljada naloga

Mreža je bila povezana sa ranijom operacijom koju su prošle godine razbili Twitter, Facebook i YouTube, a preko koje je širen "narativ o političkoj dinamici u Hongkongu koji dovodi u zabludu"

  • 0
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock

Twitter je uklonio stotine hiljada naloga povezanih sa operacijom koju podržava Peking, a kojom se šire poruke u korist kineske vlade, među kojima su i one o korona virusu.

Prema saopštenju kompanije, suspendovano je 23.750 naloga, kao i 150.000 "naloga za pojačavanje", koji su korišćeni da se pojača sadržaj osnovnih naloga.

Kako se navodi, mreža je bila povezana sa ranijom operacijom koju su prošle godine razbili Twitter, Facebook i YouTube, a preko koje je širen "narativ o političkoj dinamici u Hongkongu koji dovodi u zabludu", prenosi Rojters.

Nova operacija se, prema navodima kompanije, takođe u velikoj meri fokusirala na proteste u Hongkongu, ali je širila i poruke o koronavirusu, kinskom milijarderu u egzilu Guo Venguiju i Tajvanu.

U porukama je hvaljen kineski odgovor na korona virus, ali je pandemija korišćena i za antagonizaciju SAD i aktivista u Hongkongu, navodi se u saopštenju Twittera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA