• 3

Šta Google zna o Srbima: Koliko se krećemo u doba korone?

Googleov izveštaj o kretanju stanovništva i dalje pokazuje veliku razliku kretanja za Srbiju, u odnosu na mesece tokom zime

  • 3

U Srbiji je kretanje građana smanjeno zbog korona virusa i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj Google-a o kretanju stanovništva.

Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je Google objavio, u poredenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta.

Nedavno objavljen Googleov izveštaj o kretanju stanovništva i dalje pokazuje veliku razliku kretanja za Srbiju, u odnosu na mesece tokom zime.

U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine.

Najveći pad je vezan za radna mesta i stanice javnog prevoza, a smanjeno je i kretanje u odnosu na sredinu maja, kao i u poređenu sa prvim danima juna.

Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, a na radna mesta 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

Inace, na spisku je 131 zemlja, a u prvom krugu, Srbija je izostala iz analize, koja je naknadno dopunjena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima