≫ 

Gmail upozorava milione korisnika: U inboks vam stižu "hrpe" potencijalno opasnih poruka

U najvećoj opasnosti su oni korisnici koji sofisticirane malver sadržaje ne otkriju na vreme...

  • 0
Mejl, Gmail Foto: Pixabay.com

Google se u poslednje vreme mnogo više bavio problemima koji su se pojavili u Chrome-a, dok su za to vreme korisnike jednog od najpopularnijih imejl servisa zadesile ozbiljne komplikacije, koje su poslednjih dana postale još ozbiljnije.

Naime, Gmail već neko vreme ima probleme sa filterima za mejl poruke, što omogućava da potencijalno opasne poruke stignu u inboks korisnika. Google je objavio da problem utiče na veliki broj korisnika, ali uprkos tome tvrdi da je servis bezbedan, iako problemi još uvek nisu rešeni.

Spam filteri i dalje ne rade, pa sve poruke idu direktno u inboks, što je problem koji mogu da zaobiđu samo oni koji ga prepoznaju na vreme, piše Forbes.

U najvećoj opasnosti su oni korisnici koji sofisticirane malver sadržaje ne otkriju na vreme, pa se preporučuje da se svaka poruka dobro proveri pre nego se klikne na link, ili preuzme neki sadržaj koji bi vrlo lako mogao da bude maskirani fišing (phishing) materijal.

Na kraju krajeva, spam odeljak ne postoji bez razloga, prenosi PC Press, pa u Google-u stalno rade na tome da se potencijalno opasne poruke drže dalje od prostora u kojem su klikovi bezbedni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA