• 0

Šta to beše Hotmail: Kako povratiti podatke iz davno zaboravljanog imejla naloga?

Šta da radite danas kada se setite da ste neku informaciju ili dokument, koji vam je potreban, nekada imali na nekom starom Hotmail nalogu?

  • 0

Ogromna globalana popularnost Gmail-a odavno je taj Googleov servis izbacila u prvi plan kao najpopularniji. Ljudi i dalje koriste Yahoo Mail u značajnijem broju, ali bi se tu skoro pa mogla staviti tačka.

Da li se sećate kada vam je neko poslednji put poslao mejl sa neke Hotmail adrese? Microsoft je unapredio tu imejl platform i još 2012. godine joj promenio ime u Outlook.com.

Ali šta da radite danas kada se setite da ste neku informaciju ili dokument, koji vam upravo treba, nekada imali na nekom starom Hotmail nalogu?

Zbog takvih korisnika Microsoft je omogućio "Hotmail Recovery Form". Taj veb alat koji toj kompaniji omogućava da bude potpuno sigurna da samo onaj ko traži pristup svom davno zaboravljenom nalogu, može i da ga dobije.

Postoji, međutim, i jedno ograničenje. Korisnici Hotmaila koji su deaktivirali dvostepenu verifikaciju, sada neće moći da koriste "formular za povratak naloga".

Pre slanja zahteva potrebno je kreirati imejl nalog na Microsoftovoj stranici, ukoliko ga već nemate. Takođe, moguće je u ovu svrhu iskoristiti nečiji nalog, ko ga već ima, a u koga imate poverenja.

Kada ste to uradili, potrebno je da odete na stranicu account.live.com/acsr.

Hotmail

Foto: Hotmail

Tu unosite svoje podatke, odnosno imejl adresu, broj telefona ili korisničko ime naloga kome želite da pristupite, kao i imejl adresu na koji Microsoft može da vas kotaktira.

Potom će sistem od vas zatražiti verifikaciju slanjem bezbednosnog koda na mejl, koji potom treba da uneste.

Kada se to završili, procedura je gotova, a Microsoft bi trebalo da na vaš zahtev odgovri u naredna 24 sata.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima