• 2

Ako ste ikada koristli Google+ možda vam se "smeši" neočekivani keš!

Korisnici te društvene mreže, koja je bila aktivna u periodu od 2011. do 2019. godine, počeli su da dobijaju mejlove u kojima se najavljuje isplata odštete...

  • 2

Nekadašnji korisnici ugašene društvene mreže Google+ mogli bi da dobiju neočekivanu nadoknadu, zbog podataka koji su procureli iz njene baze.

Određeni korisnici te platforme, koja je bila aktivna u periodu od 2011. do 2019. godine, nedavno su počeli da dobijaju mejlove u kojima se najavljuje isplata odštete u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dolara na ime poravnanja, na osnovu tužbe protiv Google-a "zbog lošeg pristupa zaštiti podataka".

Naime, korisnicima Google+ mreže, čiji su nalozi bili aktivni u periodu od januara 2015. do aprila 2019. godine, "lične informacije, koje nisu javno delili na svojim profilima, bile su javno dostupne usled softverskih grešaka". Informacije su bile javno vidljive u periodu od oktobra do decembra 2018. godine, navodi Mashable.

Ova povreda privatnosti je uglavnom pogodila Google+ korisnike iz SAD, a svi koji budu obavešteni mejlom moći za odštetu da se prijave do 8. oktobra. Pretpostavlja se da će visina odštete iznositi oko 12 dolara po jednom Google+ nalogu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima