Dovoljna je samo jedna vest da se sve preokrene: Ima li Mesi šanse da pretekne Ronalda na internetu?

Aktuelnu situaciju oko napuštanja Barse, slavni Argentinac bi mogao dobro da iskoristi za "sticanje novih poena" na društvenim mrežama...

  • 2
Kristijano Cristiano Ronaldo, Lionel Messi Mesi

Foto: Tanjug/AP

Vest da je zvanično najbolji fudbaler sveta podneo zahtev za raskid ugovora sa svojim dugogodišnjim klubom, osim što je uzburkala sportski svet, izazvala je "potrese" i u sajber postoru.

Upit "Messi leaves Barca" (engl. Mesi napušta Barsu) na Google-u je, u ponedeljak između 7 i 8 sati uveče, povećao procenat pretraga za čak - 2.300 odsto!

Pojam "Messi" je, u tom trenutku, na najvećem svetskom internet pretraživaču bio traženiji od termina "COVID", koji je mesecima unazad, koliko traje pandemija korona virusa najpretraživaniji upit na internetu.

Lionel Mesi je ove nedelje postigao i dva rekorda na Instagramu, gde je dospeo na prvo mesto u trendingu, a potom i za izuzetno kratko vreme dobio ogroman broj novih pratilaca, čime je potukao prethodni rekord popularne glumice Dženifer Aniston.

Takođe, i na Twitteru je zabeležen veliki broj reakcija na vesti, pa su se brojni tvitovi sa haštagom #Messi, ali niz sličnih kao što je #MessitoUnited, doživeli na hiljade retvitova i našli se u trendingu.

Naravno da je ovako veliko interesovanje za slavnog fudbalera na internetu i društvenim mrežama uslovljeno trenutno aktuelnom situacijom koja privlači veliku pažnju čak i onih koji nisu neki veliki ljubitelji sporta.

 

Međutim, ako je suditi prema podcima o zastupljenosti poznatih ličnosti na društvenim mrežama, može se steći utisak da Mesiju taj aspekt popularnosti baš i ne igra neku ulogu u karijeri. Poređenja radi, njegov poznati rival, napadač torinskog Juventusa, Kristijano Ronaldo je najpopularniji sportista, ali i je jedna od najpopularnijh poznatih ličnosti uopšte, na društvenim mrežama.

Zbog toga bi, čini se, slavni Argentinac ovu situaciju mogao da iskoristi za "sticanje novih poena" i na socijlanim internet platformama.

Trenutno se među prvih 50 poznatih ličnosti sa najviše pratilaca na Instagramu nalaze samo četvorica sportista, i sva četvorica su fudbaleri: Dejvid Bekam je na 38. mestu, Nejmar je 12, dok Lionel Mesi na 8. mestu ima 164. miliona pratilaca.

20 najpraćenijih ličnosti na Instagramu

20 najpraćenijih ličnosti na Instagramu / Printscreen: Wikipedia

Tom izuzetno uticajnom društvenom mrežom suvereno vlada upravo Kristijano Ronaldo, koji je sa 238 miliona pratilaca ispred svih poznatih ličnosti zastupljenih na toj društvenoj mreži. Ronaldo ima 39 miliona pratilaca više od drugoplasirane prevačice Arijane Grande i čak 73 miliona više od Mesija.

Teško je uopšte zamisliti da bi, za neko kratko vreme, Mesi mogao i da mu se približi za koju desetinu miliona, a kamoli da sustigne svog dugogodišnjeg rivala na travnatom terenu. Ipak, ovakve situacije su pravi primer kako društvene mreže burno i trenutno reaguju na aktuelne događaje, kada su poznate ličnosti u pitanju, kao i kako one to mogu da iskoriste za povećanje svoje popularnosti i "bolji plasman" kada su sponzori i poslovni aranžmani u pitanju.

Kada je prošle jeseni otvorila profil na Instagramu, popularna glumica Dženifer Aniston je postigla "instant" Instagram rekord tako što je samo tokom prvog dana privukla više od 8 miliona pratilaca.

Mesi je taj rekord bukvalno "oduvao", pošto je za samo 3 sata privukao čak 2 miliona novih pratilaca.

 

Kada je, pre nekoliko godina, u jednom intervjuu upitan "Ko je najviše uticao na njegovu karijeru, Kristijno Ronaldo je kratko odgovorio: - Ja!

Ukoliko bi se, kojim slučajem, Mesiju dogodilo da nastavi da na društvenim mrežama "raste" rekordnom brzinom, za koju godinu bi, možda, i sam mogao da za svoj uspeh na internetu kaže isto.

Za uspeh na terenu ne mora ništa da govori. Dovoljno je da na Instagram okači "fotke" svih svojih šest Zlatnih lopti i Zlatnih kopački!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA