≫ 

Facebook proglasio glavicu luka za "seksualni objekat"

"Pretpostavljam da su u pitanju obline glavica luka koje je Facebookov algoritam, na neki način, pogrešno protumačio kao ženske grudi ili nekakvu golotinju..."

  • 0
glavica luka, crveni luk Foto: Unsplash

Facebookovi automatizovani filteri, koji nedizviljavaju deci da gledaju neprimerene sadržaje, konačno su uspeli da spreče da "prljavština" stigne do njihovih očiju, pošto je gomila glavica crnog luka obeležena je kao "nepristojan sadržaj"!

Šta se, ustvari, dogodilo? Kada je kompanija Gaze Seed pokušala da se reklamira na Facebooku koristeći fotografiju na kojoj su bile prikazane glavice crnog luka, algoritam je blokirao reklamu.

Zvanični razlog? Algoritmi Facebooka su fotografiju ocenili kao "preterano seksualizovanu"!

Ova je smešna greška, ali koja u isto vreme otvara pitanje za šta su sve aligoritmi sposobni i na konkretnom primeru dokazuje da moderiranje sadržaja od strane sistema veštačke inteligencije još uvek nije dovoljno usavršeno da bi moglo potpuno samostalno da funkcuioniše.

Inače, sporna fotografija glavice luka opisuje kao "izuzetno slatke, blage i velike", ali nema objašnjenja šta je tačno razlog za davanje ocene "preterano seksualizovana".

- Obavešteni smo da je u pitanju "preterano seksualina fotografija", koja mora da bude zabranjena i uklonjena sa sajta - rekao je menadžer kompanije Gaze Seed Džekson Meklin za CBC, dodajući - pretpostavljam da su u pitanju obline luka koje je Facebook, na neki način, pogrešno protumačio kao ženske grudi ili nekakvu golotinju.

I pored toga što sve delije prilično šaljivo, menadžer i njegova kompanija nastavljaju da se bore protiv "algoritma cenzora", koliko god to bizarno delovalo, prenosi Futurism.

- I meni je bilo smešno, ali ipak biste morali da imate veoma bujnu maštu da biste mogli da izvučete bio kakvu seksualnu konotaciju iz glavice luka... Na da nije "preterano seksualina", nego nema nikakve šanse da bude makar i malo seksi! - isiče Meklin.

- Nadam se da će sada ljudsko oko konačno pogledati sliku i odlučiti imali li tu šta seksualno ili ne!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA