≫ 

Jedan Instagram post Kristijana Ronalda potroši struje koliko i 10 domaćinstava za godinu dana

Prošlogodišnji izveštaj je pokazao da Kristijano Ronaldo zahvaljujući svom Instagram profilu zaradio više novca nego od ugovora sa Juventusom...

  • 2
Cristiano Ronaldo, Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Studija o uticaju korišćenja društvenih mreža na čovekovu okolinu pokazala je da jedan jedini Instagram post popularnog portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, upućen njegovim 240 miliona pratilaca, potroši količinu električne jednaku onoj koja je potrebna da se 10 domaćinstava napaja u trajanju od godinu dana.

Ronlado ostaje najviše praćena osoba na toj platformi, sa 35 miliona pratilaca više od drugoplasirane Arijane Grande.

Budući da ima "legiju" pratilaca, Ronaldov Instagram profil potroši oko milion dolara godišnje (842.000 evra) na sponzorisane postove. Međutim, iako platforma možda da uveća bankovni račun slavnog fudbalera, ona takođe stvara dodatne troškove na drugim mestima.

Istaživanje sprovedeno za potrebe emisije britanske televizije Channel 4 utvrdilo je da jedna fotografija koja se pojavi na Instagram profilu bude pregledana više stotina miliona puta, što ostavlja brojne posledice.

- Sve to zavisi od različitih parametara kao što su veličina fotografije i razdaljine koju ona pređe putem interneta, od kompjutera na kome je hostovana. Što duže putuje, više energije troši! - rekao je doktor Rabi Bašrouš sa Univerziteta Istočnog Londona.

- Svaki put kada Kristijano Ronaldo postuje fotografiju prosečne veličine, dok ona doputuje do svakoga od 240 miliona pratilaca, utorši se, grubo izračunato, oko 36 megavat sati električne energije. To je ekvivalentno ukupnoj potrošnji struje 10 britanskih domaćinstava u periodu od godinu dana. I to samo ako računamo da je jedan pratilac video jedan post!

kristijano ronaldo Foto: instagram/cristiano

Prošlogodišnji izveštaj je pokazao da Kristijano Ronaldo zahvaljujući svom Instagram profilu zaradio više novca nego od ugovora sa Juventusom, piše RT. Slavni fudbaler je u italijanskom klubu angažovan za platu od 28,6 milion evra godišnje, do procene govore da od reklamnih postova na svom Instagram nalogu zaradio oko 42 miliona.

Njegova zarada putem društvenih mreža mnogo je veća i od ostalih fudbalera, pa je tako Lionel Mesi tokom prošle godine zaradio menje od polovine Ronaldovog prihoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA