≫ 

YouTube obrisao više od 8.000 kanala i "obmanjujućih video snimaka" o izborima u SAD

Onlajn platforme su pod pritiskom da uklone dezinformacije o izborima sa svojih sajtova...

  • 4
Donald Tramp, izbori SAD Foto: Tanjug/AP

Kompanija YouTube je saopštila da će početi da uklanja video snimke na kojima predsednik SAD Donald Tramp "lažno optužuje da je na ishod predsedničkih izbora uticala izborna prevara".

Ova odluka se odnosi na sadržaj koji je postavljen na YouTubeu od srede, dan nakon što su američke države potvrdile rezultate predsedničkih izbora.

Iz YouTubea poručuju da će početi da sprovode zakon u skladu sa "istorijskim pristupom prema predsedničkim izborima", preneo je Rojters.

Onlajn platforme su pod pritiskom da uklone dezinformacije o izborima sa svojih sajtova.

YouTube, koji je u vlasništvu Google Alfabeta, je viđen u svetu kao neko ko se nije previše mešao u priču o izbornim prevarama, u odnosu na Facebook i Twitter, koji su odmah označavali Trampove komentare kao diskutabilnim, čim ih je objavljivao.

Posle novembarskih izbora, Rojters je identifikovao nekoliko YouTube kanala koji su zarađivali novac od reklama i članstva u udruženjima koja su samo pojačavale optužbe o izbornoj prevari.

YouTube je saopštio da je od septembra obrisao više od 8.000 kanala i više hiljada "obmanjujućih video snimaka" koji su kršili pravila te video platforme.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    10. decembar 2020 | 20:24

    Pa sta jos treba narodu Amerike da ustane na ulice pa vidite kakva je cenzura i ne demokratija izbori pokradeni venzura mefija samo oni sta dubokoj drzavi sluze ti valjaju!!!Molim da se objavi i oni nesto da pricaju za Belorusiju Kim Dzong Una nema vecih fasista od njih koji se skrivaju iza demonkratije!!!Molim da se objavi!!!

  • Ivan

    11. decembar 2020 | 12:32

    Pa ovo nema ni u servernoj koreji. Aahhaha Demokratija.

  • Melanija

    10. decembar 2020 | 21:30

    To je prava demokratija,a kod nas pise ko sta hoce i ni za sta ne odgovara.Bravo demokrate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA