≫ 

Putin još jače steže društvene mreže: Rusija kaznila Facebook, Twitter i YouTube

Vlasti su poslednjih dana posebno stroge prema društvenim mrežama, nakon poziva na proteste u znak podrške pritvorenom disidentu Alekseju Navaljnom

  • 11
Vladimir Putin za kompjuterom Foto: Profimedia/TASS

U Rusiji je u ponedeljak stupio na snagu zakon koji operaterima društvenih mreža nalaže da otkrivaju i blokiraju različite sadržaje, među kojima su i pozivi na demonstracije koje nisu dobile dozvolu vlasti, zbog čega se smatraju protivzakonitim.

Novi zakon nalaže i da internet sadržaji koji se odnose na terorizam i državne tajne, takođe, više ne smeju da budu dostupni. Uputstva za proizvodnju droge, dečja pornografija, podsticanje na samoubistvo i sadržaji suprotni ruskom ustavu takođe će biti blokirani.

Ruske vlasti su poslednjih dana posebno stroge prema društvenim mrežama, nakon poziva na proteste u znak podrške pritvorenom disidentu Alekseju Navaljnom koji su upućivani putem interneta.

Vlasti su već izrekle kazne Facebooku, Twitteru i YouTubeu. Navaljni je posebno aktivan na društvenim mrežama, pa je nedavno na YouTube kanalu objavio dvosatni film "Palata za Putina".

Predsednik Vladimir Putin je odbacio sve navode iz tog filma, dok se kao pravi vlasnik luksuzne palate javio jedan od najbogatijih Rusa Arkadij Rotenberg.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    2. februar 2021 | 17:08

    Gledajte, ucite, ponovite, " braco"

  • nikolas

    2. februar 2021 | 16:49

    SRAMOTA JE STO PUTIN NISTA NIJE NAUCIO OD AMERA 6 JANUARA KADA SU ANERI IZVELI 25.000 VOJNIKA NA ULICE WASINGTONA DO ZUBA NAORUZANE !!! VIDELI SMO KAKO NJIHOV VOJNIK BRANI ,DEMOKRATIJU,I PROSIPA ZENI MOZAK IZ BLIZINE DEMOKRATSKIM METKOM !! PUTINE BRATE GDE JE VOJSKA DA BRANI RUSIJU??????!!!??

  • Haski

    2. februar 2021 | 22:22

    Bravo gospodine Putin, isključuj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA