• 4

Pazite šta pišete i "kačite" da ne biste bili uklonjeni: Nova Facebook pravila stižu već ove nedelje

Ovim potezom mogle biti uklonjene brojne grupe, profili i stranice za koje se oceni da šire dezinformacije...

  • 4
Facebook, elektronska trgovina

Foto: Shutterstock

Najveća svetska društvena mreža Facebook uvodi promene koje započinju ove nedelje i koje će biti uvedene na globalnom nivou i na više od 50 jezika.

Iako navodi da će biti potrebno neko vreme da postnu efikasne, Facebook najvljuje da će preduzeti strože mere kako bi sa svoje platforme uklonio sve lažne informacije o virusu kovid-19 i vakcinama protiv njega.

Ovim potezom sa Facebooka bi mogle biti uklonjene glavne grupe, profili i stranice za koje se oceni da šire dezinformacije o koronavirusu.

Taj internet gigant je, u saopštenju objavljenom u ponedeljak, saopštio da radi prema savetima Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i drugih stručnih organizacija, kako bi proširio svoju listu lažnih tvrdnji o koroni čije širenje je štetno, piše Bloomberg.

Facebook će od administratora korisničkih grupa tražiti da moderiraju takve dezinformacije. Na Instagramu, koji je u vlasništvu Facebooka, takođe će se tražiti nalozi koji šire lažne vesti i virusu i vakcinisanju.

Tako će, ukoliko sistem Facebooka otkrije sadržaj u kome se tvrdi da je korona virus veštački proizveden, da je sigurnije dobiti bolest nego se vakcinisati ili da vakcine izazivaju autizam, taj sadržaj biti uklonjen.

Tvrdnje o kovidu 19 ili o vakcinama koja ne krše ova pravila i dalje će biti prihvatljive za pregled od strane nezavisnih stručnjaka za proveru činjenica. Ukoliko budu ocenjene kao lažne, biće označene i degradirane, naveo je Facebook.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    Iz istog razloga, mnogi će obrisati Facebook!

  • Majkl Džondar

    Ne ulazim u Facebook. Neću da ga obrišem ali ga ni ne koristim.

  • Roki

    Fejsbuk mi ne može ništa. Nemam ga.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima