• 0

Prvo je satelitima premrežio orbitu, a sada obećava da će superbrzi internet postati još brži

Starlink trenutno nudi brzine između 50 i 150 Mbps, dok Ilon Mask obećava duplo veće brzine već ove godine...

  • 0

Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask na Twitteru je objavio da će njegov "svemirski internet" uskoro postati duplo brži.

Starlink, kompanije SpaceX, navodi da su trenutne brzine koje nudi između 50 i 150 Mbps, dok Mask sada najavljuje brzinu do 300 Mbps, i to pre kraja godine.

I dok 300 Mbps nije neka nezapamćena brzina, ona je brža od one koju većina korisnika interneta na svetu koristi, pogotovo u manje naseljenim i teže dostupnim područjima sveta kojima Mask najviše i reklamira svoju uslugu, piše The Verge.

Mask je takođe naveo i da će latencija biti spuštena na 20 ms, što je napredak u odnosu na trenutnu latenciju koja iznosi između 34 i 44 ms. To je, takođe, lošije od najavljene latencije koju je Starlink navodno zabeležio tokom beta testiranja (između 20 i 40 ms).

Povećanje brzine i poboljšanje latencije dolazi kao prijatno iznenađenje za svakoga ko je platio 100 dolara da prednaruči Starlink.

Maskova obećanja, koliko god optimistična bila, ne moraju, međutim, nužno da se odraze i u stvarnosti, naročito kad je reč o vremenskim rokovima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima