≫ 

YouTube priprema novu opciju koja bi mogla da nam olakša život, ali i da nas zaspe gomilom spama

Veliki broj "unboxing" YouTube videa i njihovu veliku popularnost, u Googleu vide kao jedna od načina za dobru dodatnu zaradu...

  • 0
YouTube Logo Foto: Pixabay.com

Odavno je poznato da među najgledanije YouTube video klipove spadaju otpakivanja (unboxing) najrazličitijih mogućih uređaja i proizvoda. To, naravno, znaju i u Google-u, pa već neko vreme razmišljaju kako da taj popularni trend još više unovče.

U razmišljanju o sledećem potezu u tom pravcu, u fokusu su im, ne samo "otpakivanja", već i drugi snimci koje koisnici najpopularnije video platforme na svetu prave o najrazličitijim proizvodima, kao i brojne recenzije "svega i svačega".

U Google-u smatraju da veliki broj takvih videa i njihova velika popularnost, čine YouTube idealnom platformom za prodaju proizvoda.

Zato su, navodno, već počeli da testiraju novu opciju koja će korisnicima omogućiti da automatski sa YouTube stranice na kojoj su gledali video pronađu proizvod o kome se u videu govorilo.

Tako će sam YouTube korisnicima preporučivati linkove u vezi sa proizvodom, koji će ih odvesti do e-prodavnica, sajtova proizvođača ili će im čak preporučivati još bolje i gledanije snimke koji se odnose na isti proizvod.

Prema šturim najavama iz Google-a, pomenute preporuke će se pojavljivati između preporučenih videa, a cilj je da se korisnicima omogući da što lakše i što brže dođu do što je više moguće informacija o proizvodima koji ih interesuju.

Iako o ovome ima vrlo malo informacija, budući da je testiranje povereno maloj grupi ljudi, već su se javile prve kritike koje spekulišu da bi algoritam zadužen za preporučivanje proizvoda mogao da počne da "zasipa" korisnike brojnim najrazličitijim "spam" snimcima, a ne samo onim "najkvalitetnijim".

Agencija Bloomberg je još krajem prošle godine pisala da Google želi da se upusti u "svet internet prodaje" i da tako predupredi jutjubere, od čijih videa ostvaruje velike prihode, da ispod svojih videa ostavljaju linkove ka npr. Amazon-u, eBay-u, već da gledaoce videa direktno upućuje na lokacije za kupovinu, od čega, naravno, planira da ostvaruje dodatni prihod...

Ipak, kao što smo već rekli, o ovome još uvek nema mnogo zvaničnig informacija, osima da će novu opciju kupovine, YouTube prvo ponuditi korisnicima u SAD, pa tek onda u ostatku sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA