• 0

Facebook dozvoljavao političarima manipulacije i obmanjivanje javnosti

Istraga je pokazala da je do najvećeg kršenja pravila dolazilo u siromašnim, malim, nezapadnim zemljama kako bi se privukla pažnja svetskih medija...

  • 0

Kompanija Facebook je u više navrata dozvoljavala svetskim liderima da koriste svoje FB naloge da bi sa njih obmanjivali javnost ili šikanirali svoje protivnike iako je u više navrata upozoravano da postoje dokazi za takvo nedozvoljeno ponašanje.

U izveštaju londonskog Gardijana se navodi da je obimna interna dokumentacija, koju su otkrili zaposleni u kompaniji, pokazala kako je FB reagovao na više od 30 slučajeva politički manipulativnog ponašanja u 25 zemalja.

Istraga londonskog lista je pokazala da je Facebook dozvolio najveća kršenja pravila u siromašnim, malim, nezapadnim zemljama kako bi se privukla pažnja svetskih medija, vlada SAD i drugih bogatih zemalja.

Kompanija je brzo reagovala kako bi sprečila političke zloupotrebe svoje platforme u SAD, na Tajvanu, u Južnoj Koreji i u Poljskoj, ali je sporo reagovala na slične situacije u Avganistanu, Iraku, Mongoliji, Meksiku ili u zemljama južne Amerike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima