≫ 

Tramp ostaje suspendovan sa Facebooka, Zakerberg ne da profil nazad

Trampov nalog na Facebooku je suspendovan nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara

  • 1
Donald Melania Melanija Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Facebook nalog Donalda Trampa ne bi trebalo da bude odblokiran, saopštio je nadzorni odbor te društvene mreže, prenosi britanski Gardijan. Odbor je podržao odluku o suspenziji naloga bivšeg američkog predsednika, ali je saopštio da je suspenzija na "neodređeno vreme" bila pogrešna, prenosi agencija Rojters.

Iz Odbora navode da bi Facebook trebalo da pronađe "proporcionalan odgovor" koji je u skladu sa pravilima koja se primenjuju na druge korisnike platforme, te da Facebook mora da završi reviziju u roku od šest meseci.

Trampov nalog na Facebooku je suspendovan nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na nadzorni odbor, koji je nezavisno telo i može da promeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama.

Iz kompanije Facebook su još u januaru zatražili od nadzornog odbora da donese konačnu odluku o Trampovoj suspenziji i naveli su da je važno da o tome odlučuje nezavisno telo.

Bivši predsenik SAD je, u međuvremenu, na svom zvaničnom internet sajtu postavio dodatak sličan Twitteru na kome piše objave koje potom mogu da se dele na društvenim mrežama koje su ga cenzurisale.

Video: Srušen Trampov kazino: Atlantik siti ostao bez obeležja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA