≫ 

Kreće obračun sa svima koji dele neproverene informacije: Facebookova "seča" lažnih vesti!

Kompanija planira da smanji distribuciju svih objava na "njuz fid" stranici naloga korisnika, ukoliko on često deli sadržaje za koje se ispostavi da su lažni

  • 7
lažne vesti, fejk njuz, fake news Foto: Pixabay

Facebook će ubuduće preduzimati mnogo snažnije akcije protiv korisnika koji stalno i iznova dele neistinite informacije na toj platformi.

Ta kompanija planira da smanji distribuciju svih objava na "njuz fid" stranici naloga korisnika, ukoliko on često deli sadržaje za koje se ispostavi da su lažni, a koji je proverila neka od partnerskih kompanija za proveru činjenica.

Facebook je, takođe, pokrenuo nove načine informisanja korisnika o tome da li koriste sadržaj koji je procenjen proverom činjenica, budući da je broj netačnih tvrdnji i teorija zavera, tokom pandemije kovida-19, porastao na platformama svih društvenih medija, uključujući tu Facebook i Twitter, prenosu Jutarnji list.

- Bez obzira da li se radi o netačnom ili obmanjujućem sadržaju o kovidu-19 i vakcinama, klimatskim promenama, izborima ili drugim temama, stalno radimo na tome da manje ljudi vidi lažne informacije u našim aplikacijama - navodi se u sopštenju kompanije.

Početkom ove godine Facebook je saopštio da je ukinuo 1,3 milijardi lažnih naloga u periodu od oktobra do decembra prošle godine, uoči inspekcije američkog Odbora za energiju i trgovinu, sa ciljem da se definiše kako se tehnološke platforme bore sa netačnim informacijama i lažnim vestima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    27. maj 2021 | 12:50

    Bas me nesto zanima tko to odlucuje sta je to istina a sta ne??!!

  • Zoli

    27. maj 2021 | 12:33

    Sam cu da se isclanim....ionako retko ulazim . Kontrola .....e slobodo moja.

  • I

    27. maj 2021 | 12:25

    Ko još koristi ovo??? Ugašen pre 2 god....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA