• 6

Kako da koristite internet bez provajdera? Ova 4 saveta će vam u tome pomoći!

Kada nemate mogućnost da koristite internet na svom laptop računaru, postoji nekoliko praktičnih načina koji vam mogu pomoće da ipak budete onlajn...

 • 6
IT park, rad od kuće, devojla laptop u prirodi

Foto: Shutterstock

Ako vam se često dešava da ste u potrebi da koristite internet, a nemate mogućnost da u tom koristite usluge vašeg provajdera, postoju više načina kako da koristite Wi-Fi signal. Ovo su neki od njih:

1. Mobilni hotspot

Jedan od najboljih i najpaktičnijih načina da koristite internet na svom laptop računaru je da se "nakačite" na mobilnu pristupnu tačku (hotspot) sa svog pametnog telefona.

Iako je najpraktičniji način, korišćenje hotspota može više da vas košta ili može da vam se desi da previše brzo potrošite svoj internet paket, pošto laptop računari koriste mnogo više podataka nego pametni telefoni.

Najveći broj provajdera telekomunikacionih usluga ne nudi mogućnosti korišćenja mobilnog interneta putem hotspota kao posebnu uslugu.

2. Besplatni Wi-Fi signal

U zavisnosti od toga gde se nalazite, verovatno ćete biti u prilici da koristite internet putem javno dosupnih Wi-Fi mreža. Nije, međutim, isto koju mrežu koristite, pošto neke mogu da budu manje, a druge više bezbedne, zato se ne preporučuje da koristite one mreže koja vam mogu biti sumnjive, piše MakeUseOf.

Zato, pre svega, obratite pažnju na naziv mreže i onoga čija je (biblioteka, kafić, fakultet, restoran...). Da biste bili sigurniji da će te naći dobru mrežu, možete da koristite aplikacije kao što su Wi-Fi Master Key za Android ili Wi-Fi Finder za iOS uređaje.

WiFi router, smartphone, Wifi ruter, telefon

Foto: Shutterstock

3. Wi-Fi USB

Wi-Fi USB modem ili adapter može da bude jeftinije rešenje od mobilnog hotspota, zato što za ovaj uređak provajderi daju postebne pakete za korišćenje. Ovaj "internet stik" koristi SIM karticu, koja se u njega ubacuje, za povezvanje na internet.

Dovoljni je samo, nakon stavljanja kartice, ubaciti stik u USB ulaz i povezati se na mrežu. Problem kod ovog uređaja mogu da budu nešto slabiji signal i manja brzina protoka.

Internet, Signal, Wi-Fi

Foto: Pixabay.com

4. Pomoć prijatelja

Ukoliko se nalazite negde gde ima više ljudi koji koristi internet, postoji mogućnost da neko od tih vaših kolega ima neki svoj paket usluga koji mu omogućava da koristi internet boljeg signala i većeg protoka, a po povoljnijim cenama.

Ako vam je upotreba intreneta baš neophodna u takvim situacijama, zamolite nekoga takvog da sa vama podeli svoj signal, ali vodite računa da ne preterate...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nulatri

  Odlicni saveti, nikada se ne bih setio da se prikacim na wifi.... hvala vam....

  6
  0

  Podelite komentar

 • Уаа политичари

  Кали линукс. Мало прогуглате да видите како се користи и увек имате гратис интернет. Имате и програм wifiway. Он је прилично лакши за коришћење а ради као "велики". Изгелда лудо, али Кали линукс има опције за откључавање свега и свачега. Од гуглналога, фејсбука и свега што се закључава.

  2
  0

  Podelite komentar

 • Relja

  Plati pa klati .

  2
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima