IBM Spectrum Suite familija softvera: Nov način za skladištenje podataka

Kako kapacitet skladištenja raste, glavni izazov je da se obezbedi puna funkcionalnost skladištenja bez obzira na platformu

  • 0
internet, tehnologije, multimedija Foto: Pixabay

Odlika današnjeg poslovanja je veliki porast količine podataka. Takođe, podaci se razlikuju u odnosu na ranije. Izvor je sada na društvenim mrežama i različitim senzorima postavljenih svuda oko nas (IoT). Podaci se sada koriste u različitim disciplinama kao što su analitika i kognitivna opterećenja, ali i pravljenje rezervnih kopija i arhiviranje. Još jedna karakteristika je i njihova struktura, pa se tako mogu skladištiti na all-flash, file, object i tradicionalnim blok storidž sistemima. Posledica ovoga je način skladištenja podataka – u odnosu na tradicionalno (Storage Area Network – SAN) okruženje, sada se podaci mogu naći i na software defined storage sistemima (SDS), tj. softverski definisanom serveru i u cloud-u.

Količina podataka iz tradicionalnih radnih opterećenja kao što su baze podataka, mejl i sistemi za planiranje resursa preduzeća (ERP) raste znatno sporije od količine podataka koji se generišu na društvenim mrežama i drugim novijim izvorima. Kako bi se zadovoljile potrebe za kapacitetom, tradicionalni podaci se skladište na sistemima zasnovanim na storage are network-u (SAN) – dok se podaci iz novih izvora čuvaju na tzv. storage-rich serverima. Kako kapacitet skladištenja raste, glavni izazov je da se obezbedi puna funkcionalnost skladištenja bez obzira na platformu i da se vodi računa o smanjenju troškova skladištenja, ali i predviđanju budućih troškova.

IBM Spectrum Storage Suite dizajniran je da poboljša način na koji se upravlja, štite i čuvaju podaci, brže raspoređuju novi kapaciteti i menjaju ili dodaju softveri bez povećanja troškova. Ovaj softver se licencira na osnovu količine skladišnog kapaciteta, a ne na osnovu broja softverskih proizvoda koji se koriste. U paketu se nalazi sedam članova IBM Spectrum Storage i IBM Cloud Object Storage familije. Njihovi nazivi i osnovne karakteristike nabrojani su u nastavku.

IBM Spectrum Control – integrisani softver za upravljanje podacima i skladištem koji obezbeđuje praćenje, automatizaciju i analitiku.

IBM Spectrum Protect – hibridna zaštita podataka u cloud-u za fizičke file servere, aplikacije i virtualna okruženja.

IBM Spectrum Protect Plus – potpuna i skalabilna zaštita i dostupnost VM-a koje je lako podesiti i upravljati.

IBM Spectrum Archive – direktan, intuitivan i grafički pristup podacima koji se nalaze u IBM trakama i bibliotekama.

IBM Spectrum Virtualize – virtualizacija više blok storidž sistema radi poboljšanja efikasnosti, smanjenja troškova i pojednostavljenja upravljanja.

IBM Spectrum Scale – napredno upravljanje skladištem nestrukturiranih podataka u cloud-u, big data-om i analitikom.

IBM Cloud Object Storage – fleksibilno, skalabilno i jednostavno skladištenje podataka sa object storidž sistema sa geo-disperznom dostupnošću i bezbednošću za radna opterećenja u hibridnom cloud-u.

IBM Spectrum Discover – moderni AI softver za upravljanje metapodacima za object i file storidž sisteme veličine eksabajta i sa podrškom za hibridni cloud.

IBM Spectrum Storage i IBM Cloud Object Storage familija donosi čitav niz opcija za podršku tradicionalnom, SAN okruženju, ali daje i mogućnost za nesmetan, lak i brz prelazak na modernija rešenja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti autorizovanom IBM partneru Partner Care.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA