Hajde, požurite, čeka vas nova regionalna platforma za saradnju mladih

Hajde! platforma (www.hajde.media) je novo onlajn mesto susreta namenjeno svim mladim ljudima koji su zainteresovani za aktivno učestvovanje u i svakodnevno praćenje zanimljivih dešavanja, novosti i prilika na Zapadnom Balkanu

  • 0
Zaljubljeni par, muž žena, brak, porodica, kuća, stan, mobilni telefoni, televizor druzenje Foto: Shutterstock

Mladi će na platformi imati priliku za upoznavanjem, deljenjem vlastitih iskustava i sticanjem korisnih znanja i informacija o profesionalnim prilikama i dešavanjima u regionu.

Hajde! predstavlja konstruktivan digitalni medijski prostor za mlade iz regiona koji dokazuje da barijere ne moraju biti prepreke, već prilika za rast, razvoj i uspešnu regionalnu saradnju.

Naziv platforme je karakterističan zbog toga što reč "hajde" ima isto značenje na svim jezicima s ovog govornog područja i zbog simbolike imperativa "hajde" koji označava podsticaj za akciju, pokret i kretanje. Hajde da sarađujemo, hajde da stvaramo nove vrednosti i hajde da krenemo u bolju budućnost.

-Imamo priliku da prikažemo priče o sličnostima i posebnostima našeg kraja, a na ovom putovanju vodili su nas naši profesori kao mentori. Tokom programa izgradili smo čvrste veze s vršnjacima širom regiona, ovu grupu ljudi i veze koje smo stvorili želimo da, kroz novinarski rad, podelimo s našim vršnjacima u regionu - rekla je Branislava Kolarov, jedna od mladih novinarki koja je radila na platformi.

Jedan od osnovnih ciljeva Hajde! platforme je promovisanje duha pomirenja i saradnja mladih Zapadnog Balkana s posebnim naglaskom na važnost podrške za saradnju mladih kroz programe razmene. Ovo je prva platforma te vrste. Omladinsku platformu kreirali su mladi ljudi, svojim idejama i vizijama

-Ukratko rečeno, sada sam zrelija kao pojedinac i spremnija kao profesionalac, a sve zahvaljujući ovom neverovatnom iskustvu. I, ako mogu da spomenem, uživala sam radeći s neverovatnim ljudima koji su uvek bili tu da nam pomognu i podrže nas bez obzira na sve. Sve to je učinilo ovo iskustvo više nego posebnim - rekla je još jedna mlada novinarka, Kiara Manja.

Kao regionalna platforma za podršku, Hajde! nudi jednostavan i besplatan pristup mladima za pronalazak sadržaja koji će im pomoći da svoje planove i ideje pretvore u stvarnost. Na platformi se mogu pronaći različite kategorije iz različitih oblasti, kao što su: kultura, sport, umetnost, stipendije, poslovi i stažiranje, volontiranje, radionice, konferencije, takmičenja i grantovi.

Koristeći platformu, mladi će imati priliku da promovišu svoje ideje, pronađu i daju nove predloge za rešavanje zajedničkih problema u oblastima poput životne sredine, prirodnog i kulturnog nasleđa, zdravlja, kao i ostalog sadržaja, u zavisnosti od oblasti koja ih interesuje. Hajde! i RYCO daju prednost mladima jer bolja budućnost i bolje društvo počinju sa mladima.

Hajde! platforma je zvanično pokrenuta 8. decembra 2021. godine, tokom regionalnog ministarskog sastanka o mladima i obrazovanju u Tirani koji su organizirali Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), državni ministar za mlade i decu Albanije i Ministarstvo obrazovanja i sporta Albanije.

"Hajde!" vodi RYCO, regionalna međuvladina organizacija uspostavljena od šest vlada Zapadnog Balkana sa ciljem pozitivne razmene iskustava među mladima u regionu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA