≫ 

T-Mobile pretrpeo još jedan, navodno manji, hakerski napad: Ponovo ukradeni neki korisnički podaci

Informacije koje su procurile tokom ovog novog hakovanja su manje osetljive i verovatno nisu tako velikog obima.

  • 0
Kompjuter, laptop, haker, tastatura Foto: Shutterstock

T-Mobile je pretrpeo još jedan hakerski napad nakon što je telekomunikacionog giganta potreslo veliko curenje podataka u avgustu. Ovog puta, napadači su navodno pristupili “malom broju” naloga klijenata, prema dokumentima koje je objavio The T-Mo Report.

Prema izveštaju, korisnici su ili postali žrtve takozvanog napada zamene SIM kartice, koji bi mogao da omogući nekome da zaobiđe dvofaktorsku autentifikaciju pomoću SMS-a, ili su njihovi podaci ukradeni ili pak, u nekim slučajevima, obe stvari.

Informacije do kojih su hakeri došli uključivale su bankovski račune korisnika, brojeve telefona, informacije o njihovom pretplatničkom planu i slično.

Ovog leta, telekomunikacioni gigant je potvrdio da je hakerski napad kompromitovao podatke skoro 50 miliona klijenata, pri čemu je napadač tada imao pristup brojevima socijalnog osiguranja, imenima i datumima rođenja, između ostalog.

Informacije koje su procurile tokom ovog novog hakovanja su manje osetljive i verovatno nisu tako velikog obima.

T-Mobile nalog za podršku na Twitter-u je naizgled potvrdio da je došlo do hakovanja, rekavši da preduzimaju korake da saniraju problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA