≫ 

Kompanija Tesla dobila još jedan sudski poziv, ponovo zbog Maskovog tvita

Sudski poziv je podnet nekoliko dana nakon što je Mask tvitovao o prodaji 10 odsto svojih akcija.

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) prvi put je izdala sudski poziv Tesli zbog tvita Elona Maska iz 2018. godine kada je rekao da razmišlja o tome da Tesla bude privatna kompanija.

Mask je tada na Twitter-u rekao da je “osigurao finansiranje” da učini Teslu privatnom i otkupi sve akcionare koji ne žele da ostanu sa kompanijom. Objavio je ove tvitove tokom popodneva dok se trgovanje još odvijalo, a cena akcija kompanije je skočila zbog toga.

Vest o novom sudskom pozivu, koji je izdat 16. novembra 2021, ali je tek sada javnost saznala, ponovo rasplamsava svađu između Maska i SEC-a koja tinja već više od četiri godine, piše The Verge.

Najnoviji sudski poziv izdat je nešto više od nedelju dana nakon što je Mask objavio na Twitter-u anketu u kojoj je pitao svoje pratioce da li treba da proda 10 odsto svog udela u Tesli, navodno da bi platio veći porez. Akcije proizvođača automobila pale su za 16 odsto u naredna dva trgovačka dana.

Kompanija Tesla još uvek nije komentarisala ovaj sudski poziv, niti pružila dodatne detalje o tome.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA