≫ 

Plašite se hakera? Evo kako da zaštitite svoj Google nalog

Najbolji način da osigurate svoje naloge je prostim uvođenjem dvofaktorske autentifikacije (2FA – Two-factor Authentication)

  • 3

Jedan od najboljih načina da zaštitite vaš Google nalog je da omogućite dvofaktorsku autentifikaciju, odnosno verifikaciju u 2 koraka iliti 2FA.

U poslednje vreme govori se dosta o raznim hakovanjima i curenjima korisničkih podataka i slično. To je dovelo do toga da se mnoga korisnička imena i lozinke nađu na internetu, iako će promena lozinke svakako pomoći, to je samo prva pomoć.

Međutim, postoje načini da osigurate svoje naloge, prostim uvođenjem dvofaktorske autentifikacije (2FA – Two-factor Authentication) što će vam u osnovi dati dodatni nivo sigurnosti.

Ono što 2FA radi jeste da dodaje dodatni nivo sigurnosti u obliku jednokratno generisane lozinke ili lozinke koju unesete uz svoje korisničko ime i lozinku. To znači da u slučaju ugrožavanja vašeg korisničkog imena i lozinke, hakeri i dalje ne mogu pristupiti vašem nalogu dok ne dobiju sigurnosni kod koji se obično šalje na vaš telefon putem SMS poruke ili putem rezervnog E-mail-a.

Video kako to da uradite pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🌴

    10. mart 2022 | 15:42

    Od gugla ga ne mozes zastititi.

  • Aha

    10. mart 2022 | 17:08

    Od gugla veceg i goreg hakera nema bez njihovih app mozete da bacite tel.

  • Neko

    10. mart 2022 | 16:44

    Kad u guglu oglase da traze radnike, vase je samo da kliknete da hocete posao. Nema potrebe slati CV, oni vec znaju sve o vama. 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA