"Zakon se ne može izbeći pokušajem da budete nedostižni": Nemačka kaznila Telegram sa 5 miliona evra

Nemačka savezna policija je ranije upozorila da aplikacija postaje "medij za radikalizaciju"

  • 2
Telegram Premium Foto: Telegram

Nemačka je juče saopštila da izriče kaznu od 5,125 miliona evra protiv operatera aplikacije za razmenu poruka Telegram zbog nepoštovanja nemačkog zakona.

Savezna kancelarija za pravosuđe je saopštio da kanal nije uspostavio zakonit način za prijavljivanje nelegalnog sadržaja niti je imenovao entitet u Nemačkoj da prima zvaničnu komunikaciju.

Oba su obavezna prema nemačkim zakonima koji regulišu velike online platforme.

Nemački zvaničnici rekli su da su više puta propali njihovi pokušaji dostavljanja papira Telegramu, sa sedištem u Dubaiju, uprkos podršci vlasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Advokatska firma sa sedištem u Nemačkoj od tada je izjavila da predstavlja Telegram, ali to nije bilo dovoljno da spreči izricanje novčanih kazni, saopštila je Savezna kancelarija za pravosuđe prenosi AP.

Nemačka savezna policija je ranije upozorila da aplikacija postaje "medij za radikalizaciju", koju neki koriste protiv političara, naučnika i lekara, zbog njihove uloge u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Operateri servisa za razmenu poruka i društvenih mreža snose posebnu odgovornost za delovanje protiv podsticanja mržnje i nasilja na svojim platformama", rekao je ministar pravde Marko Bušman u saopštenju.

"Ovi zakonski zahtevi i odgovornost se ne mogu izbeći pokušajem da budete nedostižni", dodao je.

Na kaznu se može uložiti žalba.

Video: Kako da najbolje zaštitite vaš Gmail nalog u 7 lakih koraka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    18. oktobar 2022 | 15:17

    Koji idioti?! Ne mogu da ugase Telegram kao ostale Ruske medije pa misle da će ih kažnjavanjem ućutkati. Mnogo su se za*ebali ako misle da će tako sakriti istinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA