Vreme čitanja: oko 1 min.

Popravljen Facebook bag koji je automatski slao zahteve za prijateljstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Meta je uputila i izvinjenje korisnicima zbog neprijatnosti koje su eventualno doživeli

  • 0
Facebook kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Ukoliko ste bili među korisnicima mreže Facebook koji su primetili da dobijaju potvrde zahteva za prijateljstvo od ljudi kojima taj zahtev nikad nisu poslali, možete da odahnete, jer je to bio Facebook bag koji je sada popravljen, prenosi Benchmark.rs.

Kompanija Meta je uputila i izvinjenje korisnicima zbog neprijatnosti koje su eventualno doživeli.

Naime, korisnici ove mreže prijavili su da je njhov Facebook nalog sam slao zahteve za prijateljstvo kada bi posetili bilo čiji profil. To je bio bag koji je, prouzrokovao, kako zabavu, tako i zbunjenost i neprijatnosti.

Neki od korisnika su komentarisali da je "Facebook onemogućio špijuniranje drugih korisnika", jer se na ovaj način otkrilo čije ste profile posećivali, te su neki od njih mogli da se „izblamiraju“ ukoliko nisu imali dovoljno hrabrosti da naprave ovakvu onlajn interakciju.

Uprkos simpatičnoj šteti koja je mogla da nastane iz greške, javila se i ona malo problematičnija, jer se dešavalo da je Facebook slao zahteve ljudima koje su korisnici pokušavali da blokiraju.

Meta je potvrdila da se potkrala greška u nedavnom ažuriranju aplikacije i uz izvinjenje saopštila da je greška sada popravljena.

Vest o ovakvom bagu dolazi nedugo po najavi kompanije da će otpustiti još barem deset hiljada zaposlenih, odnosno oko čak 13 procenata radne snage u ovoj firmi, što može da ukaže na to da ne bi trebalo da nas začudi ukoliko se broj bagova u budućnosti poveća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA