Vreme čitanja: oko 2 min.

NASA ima novi sajt, pokreće NASA+ uslugu, a stiže i poboljšana aplikacija

Vreme čitanja: oko 2 min.

NASA radi na unapređenju svojih veb platformi i uvodi prvi servis za strimovanje na zahtev, a stiže i poboljšana aplikacija

  • 0

NASA planira da unapredi svoje digitalne platforme kako bi svima omogućila pristup novom sadržaju koje nudi ova svemirska agencija. Agencija će rekonstruisati svoje sajtove, uvesti prvi servis za strimovanje sadržaja na zahtev, a u planu je i ažuriranje NASA aplikacije, saopštila je NASA.

"Naša vizija je da inspirišemo čovečanstvo kroz ujednačeno, svetski priznato veb iskustvo", izjavio je Džef Siton, glavni informatički službenik u sedištu agencije u Vašingtonu. "Modernizacija naših glavnih sajtova s tehnološke tačke gledišta i pojednostavljenje načina na koji se javnost angažuje sa našim online sadržajem predstavljaju ključne korake u činjenju informacija naše agencije dostupnijim, lako pretraživim i sigurnijim."

Novo veb iskustvo poslužiće kao sveobuhvatna, ali ujedno i centralizovana tačka za informacije o misijama i istraživanjima agencije, podacima o klimi, najnovijim informacijama o Artemis programu, i još mnogo toga. Ažurirani sajtovi nasa.gov i science.nasa.gov pružiće iskustvo usmereno na teme, sa integrisanom pretragom, navigacijom i optimizovanim mogućnostima objavljivanja u modernom i sigurnom setu veb alata.

NASA planira da kontinuirano ažurira i unapređuje beta sajt na osnovu povratnih informacija od posetilaca sajta. Kada bude potpuno pokrenut, online sadržaj sa izbora popularnih sajtova agencije biće uključen u ovo novo iskustvo kako bi se osigurao lakši i integrisan pristup informacijama koje se trenutno nalaze na brojnim veb sajtovima NASA.

Kasnije ove godine, NASA će takođe pokrenuti svoju novu striming platformu, NASA+, i ažurirati NASA aplikaciju. Kroz ovaj striming servis, koji je besplatan i bez reklama, korisnici će imati pristup nagrađivanom prenosu uživo misija agencije kroz kolekcije originalnih video serija, uključujući i nekoliko novih serija koje će biti pokrenute sa striming servisom.

"Transformacija naše digitalne prisutnosti pomoći će nam da bolje ispričamo priče o tome kako NASA istražuje nepoznato u vazduhu i svemiru, inspiriše kroz otkrića i inovira za dobrobit čovečanstva," rekao je Mark Etkind, zamenik administratora, Kancelarija za komunikacije, NASA centrala.

NASA+ će biti dostupna na većini glavnih platformi putem NASA aplikacije na iOS i Android mobilnim i tablet uređajima; striming media plejerima kao što su Roku, Apple TV, i Fire TV; kao i na vebu preko desktop i mobilnih uređaja.

Nakon pokretanja svih novih digitalnih platformi, NASA će nastaviti da povezuje dodatne sajtove agencije i multimedijalne biblioteke u ovom novom doživljaju, kako bi stalno pojednostavljivala sve informacije koje deli preko svojih centara, misija i programa.

"S obzirom na istraživanje egzoplaneta, bolje razumijevanje klime na Zemlji i uticaja Sunca na našu planetu, zajedno sa istraživanjem solarnog sistema, naši novi naučni i glavni sajtovi, kao i predstojeći NASA+ video materijali, prikazuju naše programe otkrića na interdisciplinaran i unakrsni način, konačno gradeći jače veze sa našim posetiocima i gledaocima," izjavila je Niki Fox, zamenica administratora, Direktorat za naučnu misiju, NASA centrala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA