Vreme čitanja: oko 1 min.

Google pretraživač dobija alat za proveru gramatike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova funkcija je posebno korisna za osobe koje ne znaju engleski jezik najbolje, ali im je potrebno da pronađu nešto na internetu

  • 0
google search Foto: Shutterstock

Google sada može da vam pomogne da proverite svoju gramatiku, direktno preko pretraživača. Novi alat za proveru gramatike, podržan veštačkom inteligencijom, trenutno dostupan samo na engleskom jeziku, omogućava korisnicima da vide da li je rečenica ili fraza gramatički tačna ili kako da je isprave ako nije.

Korišćenje ove funkcije je vrlo jednostavno. U Google pretraživač unesete rečenicu ili frazu, a potom dodate "grammar check". Ponekad ova fraza nije ni potrebne, ali njeno korišćenje garantuje da će alat biti aktiviran.

Ukoliko je uneta fraza tačna, Google će prikazati zelenu kvačicu. Međutim, ako vam je potrebna pomoć, Google će obezbediti tačnu opciju. Alat za proveru gramatike dostupan je i na Google desktopu i na mobilnoj verziji.

Google Search grammar check provera gramatike Foto: Printskrin/Google Search

Ova funkcija je posebno korisna za osobe koje ne znaju engleski jezik najbolje, ali im je potrebno da pronađu nešto na internetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA