≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Firefox ima novost koja će oduševiti Android korisnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mozilla planira lansiranje "otvorenog ekosistema ekstenzija" do kraja godine, obećavajući Android korisnicima veću personalizaciju pregledača

  • 0
Mozilla Firefox, mobilni, Firefox Foto: Yusak Laksmana / Shutterstock.com

Do kraja ove godine, Firefox za Android dobiće potpunu podršku za proširenja (ekstenzije), kako je najavila kompanija Mozilla.

Iako tačan datum lansiranja još uvek nije objavljen, Skot Devani iz Mozille naglasio je u blog postu da će se to desiti pre kraja godine, a dodatni detalji biće saopšteni sledećeg meseca.

Ovim potezom, Mozilla tvrdi da će Firefox "postati jedini glavni Android pregledač koji podržava otvoreni ekosistem proširenja", u trenutku kada Chrome za Android, standardni pregledač za ovaj operativni sistem, još uvek ne podržava ekstenzije.

Iako je tehnički moguće instalirati bilo koju Firefox veb ekstenziju na Android aplikaciji, potrebno je da omogućite debug menu da biste to uradili, a Mozilla upozorava da je ova opcija dizajnirana za "programere i napredne korisnike" i da može "dovesti do neočekivanih ishoda".

"Postoji ogroman kreativni potencijal koji treba otključati u prostoru mobilnih pregledača", izjavio je Đorđo Natili, direktor inženjeringa u Firefoxu.

Iako Mozilla Firefox karakteriše kao glavni Android pregledač, njegov tržišni udeo znatno zaostaje u odnosu na Chrome, koji, prema podacima kompanije Statcounter, drži gotovo 65% udela na tržištu mobilnog pretraživanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA