≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako ste koristili ovaj servis, haker možda pokušava da proda vaše podatke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haker, koji sebe naziva Akirah, kao dokaz o hakovanju objavio je na forumu za sajber kriminalce podatke četiri korisnika iz ukradene baze

  • 0
Discord, laptop Foto: Konstantin Savusia / Shutterstock.com

Servis koji omogućava pisanje i slanje pozivnica za Discord kanale – Discord.io je ugašen nakon hakovanja i masovne krađe podataka oko 760.000 članova.

Informacija o gašenju usluge objavljena je na zvaničnom sajtu Discord.io. Na sajtu se ističe da je odluka o gašenju doneta bez obzira na ozbiljnost incidenta u kojem su ukradeni korisnički podaci.

Haker, koji sebe naziva Akirah, kao dokaz o hakovanju objavio je na forumu za sajber kriminalce podatke četiri korisnika iz ukradene baze. Ukradeni podaci uključuju Discord ID, korisnička imena, imejl-adrese, lozinke i informacije o poslednjoj uplati, među ostalim detaljima, prenosi Benchmark.rs.

Akirah insistira na tome da motivacija za hakovanje nije bila isključivo finansijska. Tvrdi da servis Discord.io omogućava pristup ilegalnom i štetnom sadržaju, te da krađom i potencijalnom prodajom podataka želi da izvrši pritisak na platformu da se takva praksa u budućnosti spreči.

"Neki serveri zanemaruju pravila i dozvoljavaju diskusije o pedofiliji, a takve bi servere trebalo staviti na crnu listu i uvesti zabranu", izjavio je haker za Bleeping Computer.

Kako bi smirio situaciju, Discord.io je saopštio da informacije, kao što su Discord ID, nisu privatne i mogu ih videti svi koji su deo istog servera. Međutim, priznaju da hakovanje omogućava povezivanje Discord naloga sa konkretnim imejl adresama.

Kao mera predostrožnosti, korisnicima se savetuje da redovno ažuriraju svoje lozinke i druge osetljive informacije.

Iako je Discord.io pokušao da umanji značaj incidenta, sve aktivnosti servisa su do daljeg obustavljene. Prema informacijama portala Bleeping Computer, haker Akirah čeka da ga platforma kontaktira pre nego što pristane na prodaju ukradenih podataka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA