BUŠAN: "Fajerfoks 16" povučen zbog "rupa"

Poslednja verzija "Mozilinog pretraživača uklonjena je sa sajta za preuzimanje, a "zakrpe" se očekuju tokom današnjeg dana

  • 0

Nova verzija "Mozila Fajerfoks" povučena je zbog bezbednosne rupe, a korisnicima koji su već instalirali verziju 16 savetuje se da se vrate na neku od starijih verzija popularnog internet pretraživača, dok developeri ne objave “zakrpe”.

Otkriveno je da "određeni zaraženi sajtovi mogu da otkriju koje su adrese korisnici posećivali na novom Fajerfoksu", a iz "Mozile" su poručili da je ranjivošću mogao biti pogođen samo mali broj korisnika, prenosi "Bi-Bi-Si".

Nova verzija je uklonjena sa zvaničnog sajta samo 24 časa nakon objavljivanja.

Majl Kouts, direktor osiguranja bezbednosti, objavio je na svom blogu da se na “zakrpama” radi i da korisnici mogu da ih očekuju tokom dana.

- U ovom trenutku nemamo informacije da je ova rupa uopšte iskorišćena, ali radimo na zakrpi koja će ispraviti stvar. "Fajerfoks 16" je uklonjen sa sajta. Do tada, kao predostrožnost, korisnici mogu da svoj program vrate na verziju 15.0.1 - naveo je on.

(B. Š. / izvor: BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA