UPOZORENJE: Skajp se lako hakuje pomoću vašeg imejla

Ovaj hak iz pet koraka, kako ga nazivaju tehničari, je toliko lak da je to zabrinjavajuće

  • 3

Nažalost, to je istina, ako neko zna vaše privatne podatke kao i korisničko ime na Skajpu, to mu je dovoljno da može da "hakuje" vaš nalog.

Tim ruskih hakera otkrio je grešku i detalje je postavio onlajn, dostupne svima. Ovaj hak iz pet koraka, kako ga nazivaju tehničari koji rade na njegovom uklanjanju, je toliko lak da je to zabrinjavajuće.

Kada koristite već postojeću imejl adresu da biste se ulogovali na Skajp ponovo, gospoda iz podrške vam automatski šalju povratnu poruku koja vas podseća na vaše korisničko ime, što je u neku ruku dobro jer niko drugi ne bi trebalo da ima pristup vašem imejlu. Nažalost, zato što ovaj metod omogućava da dobijete token sa kojim možete da resetujete vašu šifru, a to automatski omogućava nekom "veštom hakeru" koji već ima vaše podatke da resetuje vašu šifru i samim tim preuzme vaš nalog.

I eto magije, vaš nalog je hakovan. U teoriji, naravno, ovo znači da svako može biti hakovan, ako ste se nekom zamerili i bili toliko pametni da sve delite sa njim.

Trenutno jedini način da izbegnete hakovanje jeste da otvorite novi privatni imejl i da na njega registrujete Skajp nalog.

Skajp je svojim korisnicima poslao sledeće obaveštenje:

- Dobili smo dosta prijava oko ove nove sigurnosne pretnje. Iz predostrožnosti smo trenutno isključili mogućnost resetovanja šifre, kako bi nastavili sa istraživanjem ovog problema. Molimo sve da prime naše izvinjenje za sve neugodnosti, nama je sreća korisnika i njihova bezbednost na prvom mestu -

Mislimo da i to neće dugo trajati, kako su rekli iz Majkrosofta, punom parom se radi na rešenju ovog problema.

(Telegraf.rs / M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deki

    14. novembar 2012 | 18:41

    Neverovatna glupost, pa ja ako sam sa nekime delio sve podatke onda sam delio i podatke o skajpu! Sa druge strane ako u nekoga više nemam poverenja ja ću da promenim šifru za mail i tralala eto magije, biću spašen!

  • joe

    15. novembar 2012 | 02:01

    koja glupost oko hakovanja skajpa ccccc

  • deni

    28. februar 2013 | 23:17

    volim zezanjae

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA