SPASAVAJU BRAKOVE: Jedan televizor - dva programa istovremeno!

Samsung F9500 televizor omogućava da dve osobe istovremeno gledaju potpuno različit ful-HD sadržaj na istom ekranu, sa odgovarajućim zvukom i upravaljanjem. Potrebne su samo 3D naočare i posebne slušalice za svakog korisnika ponaosob

  • 0

Samsung je predstavio novi televizor F9500 koji omogućava gledanje dve različite emisije istovremeno. Južnokorejska kompanija je uoči najvećeg Sajma potrošačke elektronike CES, koji se održava u Las Vegasu, predstavila prvi u svetu televizor sa sinhronizovanim multi-vju karakteristikama, što doprinosi upotrebi poslednje generacije OLED (organic light-emitting diode) ekrana, prenosi AFP.

Televizor omogućava da dve osobe istovremeno gledaju potpuno različit ful-HD sadržaj na istom ekranu, sa odgovarajućim zvukom i upravaljanjem.

Predstavnik Samsunga Džo Stinciano istakao je da je ovo moguće samo uz OLED tehnologiju, u okviru koje se slike mogu pomerati preko ekrana. Da bi gledali program koji ih interesuje, korisnici moraju da nose posebne 3D naočare, koje imaju ugrađene zvučnike, kako bi samo oni čuli stereo zvuk. OLED televizori ne zahtevaju posebno pozadinsko osvetljenje pa su tanji, troše 20 odsto manje energije i pružaju ostriju sliku nego klasični ravni ekrani.

Samsungov rival kompanija LG je do sada bila jedina kompanija koja je plasirala liniju OLED televizora u komercijalnu prodaju.

Zainteresovani korisnici od prošle nedelje imaju mogućnost da naruče LG-ov OLED model od 55 inča širine i svega 0,16 inča debljine, što je oko četiri milimetra, po ceni od 10.357 dolara, a isporuka će početi krajem marta.

Samsung još nije saopštio cenu ili datum lansiranja televizora, koji će, takođe, imati ekran od 55 inča.

(Telgraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA