Fejsbuk tužen zbog lajkovanja!

Najveća društvena mreža na svetu moraće da izađe na sud da bi dokazala da je njena tehnologija autentična, to jest da nije pokradena

  • 0

Kompanija "Rembrandt Social Media" tužila je Fejsbuk pred sudom u američkoj saveznoj državi Virdžiniji zbog korišćnja lajk tehnologije, koju je pre još deset godina razvio Jos Der Meer.

On je umro 2004. godine, ali je njegova porodica podržala tužbu.

- Verujemo da su naši patenti korišćeni kao temelj razvoja ove društvene mreže kakvu je znamo danas, i očekujemo da sudija i porota dođu do istog zaključka na osnovu dokaza koje ćemo priložiti - rekao je Tom Melšajmer, advokat koji zastupa kompaniju.

Van Der Meer je počeo rad na "Surfbook-u", koji je u tužbi opisan kao "društveni dnevnik", a 1998. godine je dobio pravo na dva patenta: jedan koji opisuje logovanje sadržaja od strane treće strane u sami dnevnik, i drugi koji predstavlja opšti opis samog dnevnika.

Tehnologija koju koristi Fejsbuk, navodno, pokazuje neverovatnu sličnost sa ovim, i u funkcionalnost i po tehničkim implementacijama, smatra kompanija.

(M. B. / Izvor: Telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA